časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Spínaný zdroj Emparro 3

13. 7. 2015 | Murrelektronik CZ spol. s r.o. | www.murrelektronik.cz

Spolehlivost patří k nejdůležitějším požadavkům na stroje a zařízení. Většinou musí pracovat po celá desetiletí bez selhání. To má velký význam zejména v případě napájecích zdrojů v automatizačních systémech. Společnost Murrelektronik nyní přichází s novým třífázově spínaným zdrojem Emparro 3~, který se vyznačuje extrémně dlouhou dobou mezi poruchami (MTBF). 

Životnost jednotlivých komponent, a tedy pravděpodobnost selhání, značně ovlivňuje vnitřní teplota zařízení. Na tu má vliv jednak množství tepla vyvíjeného při provozu, jednak efektivnost odvodu tohoto tepla. Výrobce Murrelektronik si s tímto oříškem poradil tím, že pro konstrukci Emparro používá výhradně kvalitní součástky. Procesory v řídicích elektronických obvodech dosahují účinnosti až 95 %. Deska s plošnými spoji díky optimalizovanému návrhu dosahuje malých rozměrů a přitom zajišťuje dostatečnou cirkulaci vzduchu uvnitř zdroje.

Pasivní ochranu zdroje před rušivými impulsy s napětím až 6 kV zajišťuje integrovaný svodič přepětí. Zdroj. Emparro má integrovanou výkonovou rezervu, která umožňuje snadněji spustit velké zatížení. Při konstrukci bylo pamatováno na provoz při přetížení, což ocení projektanti při modernizaci, protože není nutné instalovat velké napájecí zdroje k uspokojení větší potřeby energie. Navíc třífázově spínaný zdroj Emparro obsahuje integrovanou pojistku, takže odpadají další nároky na místo v rozvaděči. Spínané napájecí zdroje Emparro jsou vyráběny v moderním automatizovaném výrobním závodě společnosti Murrelektronik. To přináší vedle vysoké kvality také optimální poměr cena/výkon.

Murrelektronik CZ spol. s r.o.

Murrelektronik CZ spol. s r.o.
Průmyslová 762
Stod
333 01
www.murrelektronik.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021