časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Špaček s Amperou prolomil světový rekord

7. 9. 2012 | |

Jakub Špaček, publicista, nadšenec a propagátor elektromobility, usedl 24. srpna 2012 za volant hybridního elektromobilu Opel Ampera, aby se pokusil pokořit český a neoficiální světový rekord v dojezdu na jedno natankování palivové nádrže. Po dojezdu 5. září, tj. po více než deseti dnech strávených na cestách, Jakub vzrušeným hlasem oznamuje, že světový rekord padl!

Trasa této akce nazvané Ampera e-Motion 2012 vedla všemi kraji České republiky a regulérnost garantovala jednak dohlížecí agentura Dobrý den, která provedla před startem zapečetění plné nádrže, jednak společnost gpsdozor.cz, která monitorovala jízdu pomocí GPS. Světový rekord v nejdelším dojezdu na jedno natankování byl překročen o 100 km.
Redakce Elektro o úmyslu Jakuba Špačka pokořit český i světový rekord v délce dojezdu na jednu nádrž paliva s hybridním vozidlem Opel Ampera již informovala v čísle Elektra 8-9 a celý rozhovor s Jakubem Špačkem uskutečněný bezprostředně po jeho dojezdu do cíle 5. září bude otištěn v časopise Elektro 10, které vyjde 4. října 2012.

(Kl)

O startu Ampera e-Motion jsme psali ZDE

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021