časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Silné trio pro čistotu a bezpečnost v podniku

27. 5. 2019 | MEWA Textil-Service, s. r. o. | www.mewa.cz

Čisticí utěrky MEWATEX, rohože k absorpci oleje MULTITEX a mycí stůl Bio-Circle

Řemeslníci a zaměstnanci se v průmyslových oblastech denně potýkají s nečistotami. Velkou výzvou je především udržování citlivých ploch. Dokonce i ty nejmenší částečky, drobné hoblinky, špony, mastnota nebo zbytky prachu mohou choulostivé povrchy poškodit nebo omezit správné fungování různých zařízení a strojů. Čisticí utěrky MEWA s možností opětovného využití již více než 111 let pomáhají v dílnách a výrobnách, a to s ohledem na životní prostředí. Zákazníci si také mohou pronajmout Bio-Circle se štětci pro manuální čištění předmětů.

Jemná čisticí utěrka pro citlivé povrchy – MEWATEX ULTRA®

Po výrobě produktů je na závěr třeba pečlivě vyčistit všechny zbytky a usazeniny. Právě tam, kde musejí být choulostivé povrchy očištěny efektivně, šetrně a dokonale, vykazují skvělé výsledky čisticí utěrky MEWA, které udržují nástroje, stroje a výrobní zařízení (obr. 1). Pro ošetření citlivých povrchů vyvinula MEWA obzvláště jemnou utěrku MEWATEX ULTRA®. Pečlivě čistí bez pouštění vláken a nezanechává téměř žádné zbytky. Čisticí utěrky jsou vyrobeny ze speciálně upravené bavlněné tkaniny s optimálními vlastnostmi. Jsou mimořádně savé a bleskově pohltí několikanásobek svého objemu.


Obr. 1. Zbytky z výroby produktů je třeba optimálně odstranit (foto: MEWA)

Ekologické a maximálně savé

Absorpční rohože MULTITEX® se osvědčují při opravách nebo údržbě strojů a zařízení. Speciální vlákno dokáže vstřebat až 3 l tekutiny (obr. 2). Tato mimořádná savost se hodí např. v dílnách a v průmyslové výrobě. Podložka je přitom velmi lehká. Její hmotnost je pouhých 600 g a pojme mezi 2,5 a 3 l kapaliny, a to až do poslední kapky. Kapaliny jako motorový nebo převodový olej, rozpouštědla či chladicí maziva jsou bezpečně a čistě zadrženy v savém jádru.

A ne jen jednou. Díky systému opětovného použití, šetrnému k životnímu prostředí, je možné tyto produkty znovu upotřebit. Podložka je vzhledem ke svému rozměru 60 × 90 cm perfektní pomůckou i ve stísněných prostorech, např. při opravě nebo údržbě automobilu. A co je také praktické? Více podložek rozmístěných u sebe spolehlivě pokryje i větší povrchy.


Obr. 2. Absorpční rohož MULTITEX® je perfektní podložkou při opravách a údržbě
nebo v citlivých oblastech u strojů a zařízení (foto: MEWA)

Biologický čistič součástek MEWA Bio-Circle

Ve výrobě, v dílně, při údržbě – tady všude patří k běžnému pracovnímu dni šrouby od oleje, ušpiněné nástroje a kovové díly. Někde je třeba vyčistit náčiní a jinde odstranit součástku stroje. Když je po ruce čistič součástek, jde to i jednoduše a čistě. MEWA Bio-Circle je bezpečnou a ekologickou alternativou k tradičním mycím stolům se štětcem (obr. 3). Poskytuje nejlepší řešení pro pohodlné, neškodné a ekologické čištění součástek. Služby MEWA zahrnují veškerou profesionální údržbu. Jde o pravidelné doplňování čisticí kapaliny, výměnu filtru a opotřebených dílů. Jestliže nefungují, jak mají, jsou vyměněny do 24 hodin.

Obr. 3. Čistič součástek MEWA Bio-Circle zaručuje nejlepší řešení pro pohodlné, bezpečné a ekologické čištění součástek (foto: MEWA)
Obr. 3. Čistič součástek MEWA Bio-Circle zaručuje nejlepší řešení pro pohodlné, bezpečné a ekologické čištění součástek (foto: MEWA)

Kompletní servis

Důkladně promyšlený systém opětovného využití čisticích utěrek MEWATEX a rohoží k absorpci oleje MULTITEX doplňuje ekologický čistič součástek Bio-Circle. Podnikům v každém oboru se tak otevírají nové možnosti. Díky principu „pronajímání místo nakupování“ je možné efektivně měnit zatěžující procesy, a zákazníkům se tak znatelně ulehčuje. Profitují totiž z mnoha výhod. Šetří za nákup materiálů na jedno použití a řeší tím i problémy se skladováním nebo logistikou. Také v případě MEWA Bio-Circle je poskytován pohodlný a všestranný servis. Všechny oblasti služeb umožňují transparentnost nákladů díky jasně spočitatelným sazbám „na míru“. Zákazníci, kteří tyto záležitosti svěřují profesionálům, nejen šetří náklady, ale také něco aktivně dělají pro životní prostředí.

MEWA Textil-Management

Společnost MEWA se svými 44 pobočkami zásobuje podniky po celé Evropě pracovním a ochranným oblečením, čisticími utěrkami pro průmyslové využití, rohožemi, ale také kompletním systémem služeb k čištění součástek. Výrobky pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci je možné objednat v katalogu. O více než 184 000 živnostníků, řemeslníků a zákazníků z oblasti průmyslu, obchodu nebo gastronomie se stará zhruba 5 200 zaměstnanců. Roku 2017 dosáhla skupina MEWA obratu 672 milionů eur. Společnost MEWA byla založena roku 1908 a v současnosti jde o přední firmu působící v oblasti textilního managementu. V listopadu 2013 se MEWA dostala mezi tři favority Německé ceny trvale udržitelného rozvoje v kategorii Německé produkty/služby. Společnost byla roku 2019 počtvrté oceněna nakladatelstvím Deutsche Standards Značkou století a dále byla téhož roku potřetí vyznamenána jako Vedoucí značka na světovém trhu.


Vyšlo v časopise Elektro č. 5/2019 na straně 42. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021