časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Siemens inovuje termistorová relé

23. 1. 2017 | Siemens, s. r. o. | www.siemens.cz

Siemens uvádí na trh novou produktovou řadu termistorových relé Sirius 3RN2, která nahradí řadu 3RN1. Přístroje o šířce 17,5 mm nebo 22,5 mm zabírají na montážní liště minimální místo. Zvětšením pracovního rozsahu napájecího napětí se zmenšil počet provedení termistorových relé 3RN2.

Siemens - termistorové relé

K typickým aplikacím termistorových relé patří těžké rozběhy odstředivek, brzdění, časté spouštění s krátkodobým chodem motoru, např. popojíždění a reverzace, anebo při nebezpečí omezení chlazení motoru např. znečištěním v papírenském, textilním a cementářském průmyslu.

Termistorová relé Sirius 3RN2 jsou vhodným doplňkem proudově závislé ochrany motoru. Spolehlivě chrání motor proti přehřátí, protože měří přímo kritické oteplení uvnitř motoru. Jako snímače teploty se používají termistory PTC (Positive Temperature Coefficient) zabudované ve vinutí motoru.

Nová termistorová relé Sirius 3RN2 v provedení Atex byla od samého počátku vyvíjena s ohledem na funkční bezpečnost. Splňují požadavky na SIL 1 podle normy ČSN EN 50495 (Bezpečnostní zařízení nutné pro bezpečnou funkci zařízení z hlediska ochrany proti výbuchu) pro aplikace v atmosféře s výbušnými plyny a prachy.

Uvedení termistorových relé Sirius 3RN2 do provozu je zcela snadné. Nevyžaduje nastavování parametrů, čímž se uživatel vyvaruje chybného nastavení, a rovněž znalost detailních parametrů konkrétního motoru jako např. maximální provozní teploty není zapotřebí.

Další informace naleznete na www.siemens.cz/sirius.


Vyšlo v časopise Elektro č. 1/2017 na straně 52. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

Siemens, s. r. o.

Siemens, s. r. o.
Siemensova 1
Praha 5
155 00
www.siemens.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021