časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

SENO, spol. s r. o. Co pro nás znamená Schleuniger

22. 9. 2020 | Ing. Pavel David | SENO, spol. s r. o. | www.seno.cz

V roce 1993 jsme s pány Josefem Steineggerem a Jirkou Novotným založili firmu SENO. Od té doby pokládáme za nejlepší druh reklamy poctivý a slušný přístup k zákazníkům a bezpochyby také vysoké odborné znalosti, které předáváme zákazníkům formou technického poradenství.

V roce 1993 jsme s pány Josefem Steineggerem a Jirkou Novotným založili firmu SENO. Od té doby pokládáme za nejlepší druh reklamy poctivý a slušný přístup k zákazníkům a bezpochyby také vysoké odborné znalosti, které předáváme zákazníkům formou technického poradenství.


Obr. 1. Výrobní linka

Nezbytné je ale také, aby v naší nabídce byly ty nejkvalitnější produkty a s nimi související služby. Uplynulé roky na trhu v České republice ukazují, že jsme si nevedli špatně.

Jedním milníkem, pro nás význačným, byl rok 1998, kdy jsme na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně v našem stánku poprvé představili stroje Schleuniger. Byl to důsledek nově navázané spolupráce s firmou L+H Kabeltechnik GmbH (tehdy předního distributora firmy Schleuniger) a potvrzení firmy SENO, spol. s r. o. jako výhradního zástupce firmy Schleuniger v Česku. Strojů Schleuniger jsme tehdy měli na stánku pět kusů a k tomu základ zařízení pro kontrolu kvality krimpovaných spojů (měření výšky a vytahovací síly).

Schleuniger AG byl již v té době významným výrobcem strojů na opracování vodičů a kabelů, na českém trhu sice známý, ale ne příliš rozšířený, a se záběrem hlavně na menší stolní stroje. Pro nás jako relativně mladou, ale ambiciózní firmu, to byla obrovská výzva. Především díky kvalitnímu týmu, který se povedlo vytvořit pro servis i prodej, můžeme dnes říci, že jsme nezklamali.


Obr. 2. SCHLEUNIGER – CrimpCenter 36 SP

Schleuniger – pod touto značkou jsou dnes stroje, které pokrývají všechny potřeby výrobců kabelové konfekce v oboru zpracování a testování vodičů. Od jednoduchých odizolovacích strojů UniStrip, CoaxStrip, Rotary Strip, přes stříhací a odizolovací automaty řady EcoStrip, MultiStrip, PowerStrip a MegaStrip až pro krimpovací automaty CrimpCenter a CoaxCenter.

V různých výrobních linkách slouží společně s předřazenými odvíječkami kabelů, tiskárnami a následnými ukladači a navíječkami hotových kabelů přesně a spolehlivě u velkých i menších výrobců kabelové konfekce.

Do Schleuniger Group patří nyní také společnosti DiIT GmbH, Krailing, díky níž je dnes Schleuniger předním hráčem v oblasti digitalizace a průmyslového internetu věcí a adaptronic Prüftechnik GmbH, Wertheim, která se věnuje výrobě specifických testovacích systémů kabelů a jejich funkce.

Kontrole kvality krimpovaných spojů slouží laboratoř pro vyhodnocování výbrusů Schleuniger, testery hotových kabelů jsou přístroje americké firmy Cirris Systems. Mezi spolupracující společnosti patří také TELSONIC Ultrasonics, TechSpeed, LASERWIRE Solutions, EMDEP Testboards a Combined test solutions. Většina zákazníků skupiny Schleuniger Group je dodavatelem pro automobilový, zábavní a informační průmysl a také pro komunikační sektor. Řešení skupiny jsou potřebná všude tam, kde klíčové role hrají vysoce přesná připojení, nejvyšší produktivita a sledovatelná data.


Jsme hrdi na to, že můžeme v České republice reprezentovat firmu Schleuniger.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021