časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

SENO spol. s r. o. – 25 let s Vámi

16. 2. 2018 | SENO spol. s r.o. | www.seno.cz

Když jsme s pány Josefem Steineggerem a Jirkou Novotným zakládali v roce 1993 firmu, byli jsme rozhodnuti jeden druhého nepodvádět a souhlasně jsme si přáli jednat spolu navzájem poctivě a slušně a tak také přistupovat k našim zákazníkům. Pokládali jsme to za nejlepší druh reklamy společně s pravidelným a hlavně odborným kontaktem se zákazníky a podle těchto zásad stále jednáme.

Přesto ale firma potřebuje i jiný druh reklamy, například být vidět více na veřejnosti. Vedle článků v odborných časopisech jsme od začátku existence firmy vsadili také na účast na odborných veletrzích.

Až do roku 2008 jsme se pravidelně účastnili Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, ale současně jsme sledovali i počáteční ročníky veletrhu AMPER, který nám tematicky lépe vyhovoval, a od roku 2002 jsme jeho pravidelným účastníkem. Docela nás potěšilo jeho přemístění do Brna v roce 2011, protože díky MSV jsme v Brně vždy rádi pobývali.

Letos má AMPER před sebou číslovku 26 a naše firma prožívá 25. rok práce na trhu v ČR. Současně se můžeme pochlubit také 30 lety naší mateřské firmy SENO Wien a hlavně – před 20 lety jsme právě v Brně úspěšně představili stroje firmy Schleuniger, díky začátku spolupráce s jeho dceřinou firmou L+H Kabeltechnik GmbH. Strojů Schleuniger jsme tehdy měli na stánku 5 kusů a k tomu základ zařízení pro kontrolu kvality krimpovaných spojů (měření výšky a vytahovací síly).

Letos vám na stánku představíme poněkud bohatší výběr z řady strojů, které Schleuniger vyrábí a k tomu i výrobky jiných firem.

Od Schleunigera to budou především stříhací a odizolovací automaty řady EcoStrip, MultiStrip a PowerStrip ve výrobních linkách společně s předřazenými a následnými stroji a tiskárnami InkJet a laserovým odizolovacím zařízením Mercury.

K jednomu z automatů postavíme jako obsluhu robot YuMi od firmy ABB.

Na našem stánku uvidíte i novinku Coax-Center pro zpracování velmi tenkých vodičů.

V provozu bude i oblast strojů věnovaných krimpování kontaktů včetně strojů VOGT a Autosplice.

Nepřehlédnutelné jsou řady odizolovacích strojů UniStrip, CoaxStrip, RotaryStrip, JacketStrip. Kde jde o stažení izolace z kabelu a vodiče, nemůžete zvolit lepší řešení než některou z těchto mašinek.

Kontrole kvality krimpovaných spojů slouží laboratoř pro vyhodnocování výbrusů Schleuniger, test hotových kabelů pak zajistí přístroje americké firmy Cirris Systems.

Zaujmou vás jistě i některé výrobky firmy EXMORE.

Jako připomínku našich začátků vám ukážeme i první EcoStrip9300, který jsme v roce 1998, jako vůbec první stroj Schleuniger, prodali na našem trhu, a který je dodnes provozuschopný.

Nezapomeňte se na našem stánku seznámit také s dalšími produkty:
– Krimpovací kontakty v pásu španělské firmy Escubedo a příslušné krytky italské firmy Sergio Colombo & Figli jsou určeny zejména pro velkosériovou výrobu.

– Spojovací systém AUTOSPLICE pracuje s nekonečným páskem šíře 2, 4 nebo 6 mm a bez odpadu. Autosplice dále vyrábí např. piny a stroje, které tyto piny osazují do DPS.

– Především pro menší série jsou určeny jednotlivé kontakty firmy VOGT AG Verbindungstechnik, ale od této firmy můžete mít i celou řadu pájecích oček, trubičkových nýtů, kontaktů k připájení a přivaření, distančních sloupků pro DPS a mnoho dalších mechanických prvků.

– Firma ELESTA GmbH je specializovaná pro výrobu relé s nuceně vedenými kontakty (tzv. bezpečnostní relé) a optické miniaturní encodery, zabudovatelné třeba do zubní vrtačky.

– Skříně a skříňky pro elektroniku jsou hlavní náplní výroby firmy Polyrack Electronic-Aufbausysteme, navíc k sériové produkci vám můžeme od této firmy nabídnout i různá zákaznická řešení na míru vašim potřebám.

– U firmy ContaClip Verbindungstechnik naleznete svorky a vybavení pro rozváděče.

– Everel nabízí řadu signálek a různých spínačů.

Přijďte nás navštívit v hale F na stánek 3.09 – těšíme se na Vás.


Vyšlo v časopise Elektro č. 2/2018 na straně 36. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.
 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021