časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Seno představuje - POLYRACK malé systémové skřínky

6. 6. 2016 | Pavel Janouškovec | SENO spol. s r.o. | www.seno.cz

Mezi malé sofistikované skřínky POLYRACK, umožňující vodorovnou zástavbu nejen Eurokaret, patří zejména designové skřínky výrobních řad SmarTEC, Sequens, dále pak elegantní a levné řešení - skřínky s výrobním označením Série 72 a v neposlední řadě i speciální skřínky výrobních řad Quarto a Série 73. Pro úplnost popisu celého portfolia malých skřínek POLYRACK je nutné ještě zmínit těžké skřínky výrobní řady CasTEC.

Polyrack_Seno

Malé skřínky řady SmartTEC

Vlastní tělo skřínek této výrobní řady je tvořeno jednodílným lisovaným hliníkovým profilem v zástavbových šířkách 70 mm, 100 mm (1HE) a 233 mm (2HE) anebo dvoudílným lisovaným hliníkovým profilem s možností zástavby karet v šířkách 100 mm (1HE) a 233 mm (2HE). Charakteristickým rysem skřínek Smartec je oblá horní část vlastního profilu těla skřínky a u dvoudílného profilu také odnímatelná horní část , což usnadňuje montáž vnitřního osazení. Konstrukční délka skřínek SmarTEC je, krom standardně vyráběných délek, také zákaznicky přizpůsobitelná. Zadní a přední čelo skřínky je dostupné ve dvou variantách, buď jako dvoudílné, tvořené plastovým rámem a jeho výplní hliníkovým plechem, anebo jako masivní, uzavřený hliníkový odlitek. Skřínky SmarTEC rovněž splňují požadavky na EMC stínění, neboť je u nich možnost montáže EMC těsnění mezi tělo a víka skřínky. Dle normy IEC 60529 je stupeň krytí u skřínek z jednodílného profilu IP54, u skřínek z dvoudílného profilu pak IP43.

Polyrack_Seno_SmartTEC
Malé skřínky řady SmartTEC

Malé skřínky řady Sequens

Malé skřínky výrobní řady Sequens jsou charakteristické svým nezaměnitelným vzhledem, který je dán specifickým konstrukčním řešením těla skřínky. Toto je zhotoveno z hliníkového profilu s výrazným žebrováním na bocích, které mimo svoji designovou funkci plní i funkci daleko prozaičtější, a to funkci pasivního chladiče vestavěné elektroniky. Základní nosný profil těla skřínky se vyrábí v zástavbových šířkách 100 mm (1HE a 2HE), 147 mm, 233 mm (1HE a 2HE). Skřínky Sequens umožňují instalaci standardních Eurokaret s možností zástavby v několika „patrech“ nad sebou. Čelní a zadní panely jsou k dispozici ve dvou verzích. Jedna verze panelů je uzavřený panel, vyrobený jako masivní hliníkový odlitek. Druhou verzí je tak zvaný „otevřený“ panel, který je vyrobený jako plastový masívní rám a hliníkový krycí plech. Krycí panely jsou volitelně dostupné i v provedení s drážkou pro těsnění, což za předpokladu instalace vodivého těsnění umožňuje zhotovit skřínku s EMS stíněním a nebo skřínku se stupněm krytí až IP54.

Malé skřínky řady Sequens

 

Malé skřínky řady Série 72
levná a jednoduchá varianta pro zástavbu vaší elektroniky

Malé skřínky výrobní řady Série 72 byla, ve svém návrhu koncipována, jako jednoduchá a levná varianta řešení obalu pro zástavbu Eurokaret s normalizovanou zástavbovou šířkou 100 mm nebo 233 mm. Jednotlivé desky tištěných spojů se do skřínky umísťují jejich zasunutím do drážek v bočním hliníkovém nosném profilu skřínky. Pro maximální zjednodušení montáže je horní a spodní krycí plech těla skřínky upevněn k nosnému profilu pomocí 4 šroubů. Toto řešení navíc umožňuje maximálně pohodlný a snadný přístup pro montáž či servis vnitřního osazení skřínky. Větrání vnitřního prostoru skřínky je zajištěno pomocí větracích otvorů v zadním čele skřínky. Malé skřínky Série 72 splňují dle normy IEC 60529 stupeň krytí IP30.

Malé skřínky řady Série 72

Posledními třemi výrobními řadami malých skřínek POLYRACK jsou speciální skřínky výrobních řad Quarto, Série 73 a řady CasTEC. O těchto skřínkách se, vzhledem k jejich specifičnosti, zmíníme pouze okrajově.

Malé skřínky řady Quarto a Série 73

Výrobní řada malých skříněk Quarto umožňuje díky své modulární koncepci, postavené na designu obdélníkové, pravoúhlé platformy, širokou variabilitu zákaznických provedení, a to jak do šířky, tak i do hloubky. Použité konstrukční řešení současně dává možnost použít tyto skříňky jednak jako stolní nebo nástěnné. Lze je také stohovat, možná je i jejich zástavba do 19“ rozvaděčů. Díky konstrukčnímu řešení nabízí tyto skřínky výborné EMC vlastnosti a další eventuality jako jsou instalace ochrany proti prachu či provedení dle IEC 60529 se stupněm krytí až IP54. Skřínky Quarto se mohou dodávat v různých barevných provedení.

Koncept skřínek POLYRACK výrobní řady Série 73 je identický s předcházející řadou Quarto. Základním rozdílem mezi těmito dvěma výrobními řadami je ten, že skřínky Série 73 jsou odlehčenou, cenově výhodnější alternativou ke skřínkám Quarto, která ale nenabízí například možnost provedení ve stupni krytí IP54. Základem konstrukce je rámový profil, který opět umožňuje značnou variabilitu rozměrů.

Malé skřínky řady Quarto Malé skřínky řady Série 73

Malé skřínky řady CasTEC

Poslední, zcela specifickou výrobní řadou, jsou skřínky výrobní řady CasTEC. Tyto skřínky jsou zhotoveny jako dvoudílný tlakový odlitek z hliníku, který jednak umožňuje instalaci se stupněm krytí dle IEC 60529 až IP65 a jednak, díky své masivní konstrukci a protiprašné ochraně, nalezne uplatnění hlavně v tom nejnáročnějším průmyslovém prostředí. Ve spodní části vnitřku skřínky může být umístěna montážní deska pro instalaci elektronické zástavby. Montážní deska, jako i příruby pro nástěnnou montáž, jsou součástí volitelného příslušenství. Skřínky série CasTEC se vzhledem k tomu, že se jedná o tlakový odlitek, vyrábějí pouze v určitých rozměrech.

Malé skřínky řady CasTEC

PolyrackPOLYRACK Electronic Packaging Systems GmbH nabízí svým zákazníkům ve formě těchto řad technicky velmi vyspělé řešení pro zástavbu elektroniky do 19“, převážně stolních skříní. Podrobnější informace, jakož i katalogy sériově vyráběných dílů racků sérií FreeTEC, Magic a Space vám rádi poskytneme na vyžádání.

 

 

 

-jn-

SENO spol. s r.o.

SENO spol. s r.o.
Husova 424
Příbram VI
261 01
www.seno.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021