časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Seno představuje novinky v sortimentu firmy ELESTA GmbH

21. 12. 2020 | Ing. Pavel David | SENO spol. s r. o. | www.seno.cz

Vážení obchodní partneři, jsou to nyní zvláštní časy. Zdá se, že neexistuje země, společnost nebo člověk, kterého by koronavirus nijak neovlivnil. A fráze „Zdraví je nejdůležitější věc“ se stala realitou. Všichni ale, poněkud omezeně, žijeme a pracujeme v této situaci a sbíráme nové zkušenosti. Naši dodavatelé stejně tak a navíc přicházejí s novými informacemi a hlavně novými výrobky

Vážení obchodní partneři, jsou to nyní zvláštní časy. Zdá se, že neexistuje země, společnost nebo člověk, kterého by koronavirus nijak neovlivnil. A fráze „Zdraví je nejdůležitější věc“ se stala realitou. Všichni ale, poněkud omezeně, žijeme a pracujeme v této situaci a sbíráme nové zkušenosti. Naši dodavatelé stejně tak a navíc přicházejí s novými informacemi a hlavně novými výrobky.

Například společnost ELESTA GmbH, švýcarský výrobce prvotřídních relé s nuceně vedenými kontakty, uvádí letos na trh dva nové výrobky, které by měly zajímat hlavně výrobce skříňových rozváděčů, protože oba umožňují montáž relé s nuceně vedenými kontakty na DIN lištu 35 mm.

Prvním výrobkem jsou nové patice na DIN lištu 35 mm pro relé řady SIS2 a SIS3.

Touto novou paticí SRD-SIS3 pro kompaktní 2pólová a 3pólová relé řady SIS umožňuje společnost ELESTA GmbH jednoduchou zástavbu relé s nuceně vedenými kontakty řady SIS2 a SIS3 do aplikací rozváděče pro funkční bezpečnost. Výhodou je, že do bezpečnostního obvodu lze nyní integrovat až tři kontakty s nuceným vedením.

Patice relé SRD-SIS3 se používá s variantou relé L38 řady SIS2 a SIS3, které mají delší připojovací kolíky (3,8 mm) a zajišťují tak spolehlivý kontakt relé v patici.

Druhou novinkou jsou reléové moduly SMF3 a SMF 4.

Představují jednoduché řešení, které eliminuje slabé stránky relé s paticemi ve funkčních bezpečnostních aplikacích. Modul tvoří robustní kryt, který lze pohodlně nasadit na DIN lištu (35 mm) v rozváděči.

   
Patice SRD-SIS3 s osazeným relé (vlevo), Nové reléové moduly SMF3 a SMF4

S variacemi kontaktů 2 NO + 1 NC (3 mA až 10 A) a 2 NO + 2 NC nebo 3 NO + 1 NC (3 mA až 8 A), se zoubkovanými korunkovými kontakty, je modul ideálně vhodný pro spínání proudů od 3 mA do 10 A, jak pro monitorovací kontrolní obvody, tak pro zátěžové obvody. Standardně jsou k dispozici napětí ovládací cívky 12 VDC a 24 VDC, ale pružně ELESTA GmbH zajistí výrobu ovládací cívky s jiným napětím.

Kromě úspory místa v důsledku malé celkové šířky 17,5 mm je třeba zdůraznit lepší ochranu relé ve srovnání s relé umístěným v patici. Je zabezpečeno proti manipulaci, je mnohem odolnější proti nárazům, vibracím a vlivům prostředí, jako jsou např. změny teploty. Snadno se instalují díky zásuvným připojovacím svorkám, volitelně se šroubovací nebo pružinovou technologií.

Oblasti použití: Kontrola přístupu, výtahy, eskalátory, doprava, roboty, obráběcí stroje, železniční aplikace a mnohé další.

Pro veškeré dotazy ohledně datových listů, technických a cenových informací a dostupnosti zboží – je vám k dispozici zastoupení firmy ELESTA GmbH pro ČR – firma SENO, spol. s r. o., e-mail: seno@seno.cz.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021