časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Seno představuje – CONTA-CLIP svorky a konektory pro plošné spoje

22. 11. 2015 | Pavel Janouškovec │SENO spol. s r.o. | www.seno.cz

V minulém článku jsme vám představili základ výrobního sortimentu německé firmy CONTA-CLIP, a to řadové a blokové svorky. V tomto článku se budeme věnovat další oblasti výrobního programu CONTA-CLIP, svorkám a konektorům pro desky plošných spojů. 



Pokud řešíte otázku svorek a konektorů pro plošné spoje, pak jsou svorky řad PK, PB, PF, PZ a STL od firmy CONTA-CLIP zajímavým, cenově dostupným řešením. V nabídce je široký sortiment těchto svorek a konektorů, jak s různým typem připojení, tak rovněž osazovacích rastrů. Celé spektrum výrobního sortimentu svorek a konektorů pro desky plošných spojů je shrnuto v katalogu CONTA-CON, včetně jeho dodatků.  

Svorky a konektory se vyrábějí s následujícími typy připojení vodiče:

  • připojení se šroubovým spojem a ochranou vodiče - DS
  • připojení se šroubovým spojem a omezovačem tlaku - ZB
  • připojení se šroubovým spojem a excentrickým vymezovačem tlaku - EX
  • připojení s tažnou pružinou - ZF
  • připojení s tlačnou pružinou – SFS 

Dostupné osazovací rastry jsou u těchto svorek jak metrické, v hodnotách 2,5 / 3,5 / 5,0 / 7,0 / 7,5 / 10,0 mm, tak i palcové 2,54 / 3,81 / 5,08 / 7,62 a 10,16 mm. Dále jsou dostupná přímá či úhlová provedení (45o a 90o) a také speciální provedení pro montáž na DIN lištu a kombinaci s řadovými svorkami. 

Tělo svorek je vyrobeno z vysoce kvalitního polyamidu PA 6.6 s třídou samozhášivosti V0 dle UL94. Odolnost proti průraznému napětí je certifikována dle IEC 112/DIN 0303/část 1 a má hodnotu minimálně 600 V. Všechny ocelové díly svorky jsou žárově pozinkovány s následnou pasivací chromátováním. Měděné a mosazné díly svorek jsou obvykle pocínovány. Svorky se standardně vyrábějí v barvách zelená, oranžová, šedá a černá. Mezi volitelné příslušenství patří mimo jiné i systém pro kódování svorek. K dispozici je i ucelený systém značení, a to buď formou štítků nebo samolepících fólií.

SENO spol. s r.o.

SENO spol. s r.o.
Husova 424
Příbram VI
261 01
www.seno.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021