časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Seno představuje - CONTA-CLIP modul GSM-PRO

29. 2. 2016 | Pavel Janouškovec │SENO spol. s r.o. | www.seno.cz

V předchozích článcích jsme vám představili několik částí výrobního sortimentu německé firmy CONTA-CLIP, řadové a blokové svorky, svorky a konektory pro desky plošných spojů, transformátorové svorky řad TKS a TK, novou řadu průchozích svorek SDK, řadu instalačního materiálu, rozpojitelné svorky řady ZST, svorníkové svorky HSKG dále pak nový typ relé s označením IRC, pojistkové svorky řad SSIK a FSIK a terminálové svorky SPTK. V tomto pokračování bychom vás rádi seznámili s jedním ze speciálních výrobků CONTA-CLIP, a to modulem GSM-PRO.

Jedním ze zajímavých produktů CONTA-CLIP je modul GSM-PRO. Tento modul, díky integrovaným osmi multifunkčním vstupům a čtyřem digitálním výstupům, umožňuje dálkovou správu, monitorování, ovládání a údržbu připojených decentralizovaných zařízení. Současně, při vhodné konstrukční koncepci celého řešení, i dálkový odečet určitých hodnot či stavů připojených zařízení. Hodnoty snímané pomocí integrovaných digitálních nebo analogových vstupů jsou přenášeny prostřednictvím SMS zpráv nebo e-mailové komunikace do decentralizovaného velínu nebo přímo na mobilní telefony příslušných servisních techniků pomocí SMS zpráv či „servisního“ volání. Monitorování a ovládání modulu GSM-PRO je značně zjednodušeno prostřednictvím aplikací dostupných jak pro operační systémy telefonů iPhone, tak i Android. Tyto aplikace jsou dostupné pro stažení buď na GooglePlay pro systém Android anebo v AppStore pro iPhone. Pro plné využití možností je k dispozici portálový software (ve verzi pro stolní počítače, notebooky a tablety s operačním systémem Windows), který je volně ke stažení na webových stránkách firmy CONTA-CLIP. Tento software umožňuje konfigurovat a spravovat všechny vstupy a výstupy modulů, včetně přiřazování jejich požadovaných funkcí. 

Další zajímavou funkcí pro správu modulu GSM-PRO je funkce OTA (Over-the-air), která umožňuje dálkově spravovat a konfigurovat i několik modulů najednou. Dále pak také umožňuje dálkovou aktualizaci firmware jednotlivých modulů. 

Díky širokému rozsahu možných vstupních napětí (od 10 do 30 V DC) je možné modul GSM-PRO nasadit i v řadě mobilních aplikací. Všechny tyto vlastnosti ve svém souhrnu umožňují pokročilou dálkovou správu a ovládání řady zařízení, jako jsou například různé vstupní a monitorovací systémy, topné či čerpací systémy, a v neposlední řadě i měřící odečty různých hodnot či jeho použití například v dopravě.

Podrobnou specifikaci modulu GSM-PRO vám společnost Seno spol. s r.o. ráda poskytne na vyžádání.

Hlavní vlastnosti:

  • 8 multifunkčních vstupů - digitální (24 V DC) nebo analogové (0-10 V)
  • 4 digitální výstupy
  • ovládací aplikace pro mobilní telefony
  • portálový software (Windows) pro vzdálenou správu a konfiguraci modulu
  • funkce OTA (Over-the-air) pro konfiguraci modulů nebo upgrade firmware
  • komunikace pomocí SMS zpráv nebo e-mailu, funkce volání

 

SENO spol. s r.o.

SENO spol. s r.o.
Husova 424
Příbram VI
261 01
www.seno.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021