časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Seno představuje:

19. 9. 2018 | Pavel Janouškovec | SENO, spol. s r. o. | www.seno.cz

ELESTA GmbH, Vogt AG Verbindungstechnik a Exmore

 

ELESTA GmbH 

Až do osmdesátých let 20. století byla pro firmu ELESTA podstatná inovace v elektromechanice a elektronice ve Švýcarsku. Když v březnu 1997 jako dědictví „staré“ ELESTA Elektronik AG byla založena nová ELESTA relays GmbH, koncentroval se podnik na výrobu relé s nuceně vedenými kontakty. Později k tomu přibyly oblasti zákaznického vývoje a výroby a oblast senzoriky.

Se svým bohatým výrobním programem bezpečnostních relé může firma ELESTA GmbH nabídnout vhodné řešení pro téměř všechny oblasti použití. Jako specializovaný výrobce relé s nuceně vedenými kontakty nabízí firma ELESTA GmbH inovace, které vytvářejí standardy ve světě bezpečnostních relé. Příkladem může být např. bezpečnostní relé SIS 212, které s objemem pouhých 7,85 cm3 disponuje třemi nuceně vedenými kontakty, a to bez omezení výkonu, kvality a spolehlivosti. Řada sérií v mnoha variantách pokryje spínané proudy od 5 mA do 16 A a volit lze z napětí cívky od 3 až do 220 V DC. Relé mají velmi kvalitní systémy kontaktů. Normativně jsou postaveny podle IEC 61810-1 se speciálními sadami kontaktů podle EN 50205 (v budoucnu podle IEC 61810-3). Zákaznické varianty, např. podle EN 50155 pro použití v drážní technice, výrobních procesech nebo výtazích, vyvíjí ELESTA ve spolupráci se zákazníky podle jejich požadavků.

Bezpečnostní relé ELESTA jsou středem zájmu např. pro tyto obory:
– průmyslová automatizace,
– robotická technika,
– stavba strojů,
– laserová a svářecí technika,
– lékařská technika,
– výtahy/zvedací systémy,
– řídicí systémy,
– spalovací zařízení,
– řízení budov.
Prostě všude tam, kde je potřebné chránit člověka před zraněním nebo drahá zařízení před poškozením.

 

Vogt AG Verbindungstechnik

Firma Vogt AG Verbindungstechnik byla založena v roce 1962 ve švýcarském Lostorfu. Pod vedením rodiny Vogtů vyrábí jednotlivé elektromechanické díly a komponenty. Společnost Vogt je mezinárodně uznávaný, spolehlivý a odborně respektovaný dodavatel oborů elektro a elektroniky. K okamžitému dodání ze skladu má více než 18 000 druhů standardních dílů. Výrobní program doplňuje také výroba speciálních a zákaznických dílů.

Výrobní a prodejní program:
– nýtovací technika, distanční trubičky k DPS, podložky, třmeny,
– pájecí kolíčky a očka, kontaktní díly a ploché kolíky do DPS,
– kabelová oka, ploché kolíky a dutinky, lisovací kabelové koncovky,
– ruční nářadí, lisy a příslušenství,
– speciální výrobky, zakázková výroba.

Prakticky jedna třetina katalogu firmy Vogt AG obsahuje materiály pro desky plošných spojů. Firma vyrábí pájecí kolíčky, očka, piny, bateriové kontakty, ploché dutinky a kolíky – vše určené pro zapájení do DPS. Sortiment je rozsáhlý, a proto se doporučuje předem konzultovat požadavky týkající se rozměrů, popisu nebo výkresu. Lze ale také samostatně vyhledávat v internetovém obchodě firmy Vogt AG na: www.vogtshop.ch nebo www.vogt.ch

 

Exmore

Jedním z významných distributorů firmy Schleuniger v Evropě, ale hlavně firmou, která vyvíjí a vyrábí systémové součásti a zařízení pro automatizaci nejrůznějších výrobních procesů pro výrobu kabelové konfekce, je Exmore Group v Belgii. Založena byla v roce 1993 a od počátku spolupracuje s vedoucími firmami elektrotechnického a elektronického průmyslu.

Předností firmy Exmore nejsou pouze řešení standardních situací, ale hlavně individuální přístup k potřebám zákazníků. To je také důvod, proč jsou na našem trhu propagovány produkty Exmore.

Exmore nabízí řešení pro automobilový průmysl, telekomunikace, zbrojní průmysl i konzumní elektroniku v oblastech krimpování, splice, pájení a odporového svařování. Má řešení i pro systém značení kabelů laserem ve spojení s programem Cayman od Schleunigera. Není pro něj problém stroj na rozplétání skroucených vodičů nebo stroj na konečnou montáž konektorů. Vyrábí spolehlivé stolní krimpovací lisy a stripper-crimpery, vybavuje je svými pneumatickými krimpovacími nástroji PnP a dodává i systém sledování kvality krimpu.

Další významnou oblastí v nabídce jsou řešení smršťovacích aplikací pomocí přístrojů s infračerveným zářením, které mají mnohé přednosti oproti horkovzdušným přístrojům. Neméně významná je i nabídka systému pájení parou využívaná pro šetrnou povrchovou montáž součástek pájením. V této oblasti je Exmore na trhu již více než 20 let a řadí se mezi průkopníky tohoto systému pájení.

Pro detailnější informace o nabízených produktech a možnostech firmy Exmore kontaktujte společnost SENO nebo navštivte www. exmore.com

Ostatní nabídku SENO, spol. s r. o., naleznete na: www.seno.cz nebo na stránkách příslušných výrobců.


Vyšlo v časopise Elektro č. 8-9/2018 na straně 24. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021