časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Semináře OEZ 2017 s úspěchem

18. 3. 2017 | redakce ELEKTRO | www.eel.cz

Letohradská společnost OEZ uspořádala v době od 28. února do 16. března 2017 svou tradiční „šňůru“ odborných seminářů. V rámci svého roadshow navštívil tým specialistů z OEZ deset měst v České republice, kde na jedenácti seminářích prezentoval pro odbornou elektrotechnickou veřejnost nejnovější produkty a služby.

Tým odborníků z OEZ informoval účastníky seminářů o firemním vývoji v oblasti elektrických spínacích, jisticích a ochranných přístrojů, ale také např. o novinkách v rozvodných skříních Distri či softwarové podpoře.


Obr. 1. Seminář OEZ 2017 v Praze

Opravdovým hitem letošní roadshow OEZ byly obloukové ochrany – AFDD (Arc Fault Detection Device, přístroj pro detekci poruchového oblouku), které OEZ uvádí letos v březnu na trh. Tyto přístroje – v odborné hantýrce nazývané zkráceně jako „áefdéčka“ – v kombinaci s jističi vedení a proudovými chrániči výrazně zvyšují požární bezpečnost elektrické instalace. Jejich hlavní funkcí je detekovat elektrické oblouky v instalaci, jejichž příčinou může být uvolněná svorka, nahlodaný či příliš ohnutý kabel apod.

Nedílnou součástí odborných seminářů OEZ bývá také výstava letohradských přístrojů. Nejinak tomu bylo i letos. A právě zde u panelů s expozicemi elektrických přístrojů se vedly o přestávkách velmi živé diskuse o jejich fungování, instalaci, nastavení a dalších detailech. Na dotazy účastníků seminářů ochotně a fundovaně odpovídali specialisté letohradského týmu. Třešničkou na seminářovém dortu byla pak závěrečná slosování o hodnotné ceny.

Letošní semináře měly také širokou mediální podporu. Jejich mediálními partnery byly elektrotechnický portál Elektrika.cz, časopis ELEKTRO, nakladatelství FCC PUBLIC a IN-EL, vzdělávací agentury L. P. Elektro a UNIT

Obr. 2. O semináře OEZ je trvale velký zájem

 

Navštívená města a termíny v rámci roadshow OEZ 2017

Pardubice 28. února 2017 Univerzita Pardubice

Praha 1. března 2017 hotel Pyramida

Praha 2. března 2017 hotel Pyramida

Liberec 3. března 2017 Centrum Babylon

Ostrava 7. března 2017 Dům kultury města Ostravy

Zlín 8. března 2017 hotel Moskva

Jihlava 9. března 2017 hotel Tři věžičky

Brno 10. března 2017 hotel Voroněž

České Budějovice 14. března 2017 Clarion Congress Hotel

Plzeň 15. března 2017 Parkhotel

Teplice 16. března 2017 Dům kultury Teplice


Obr. 3. Účastníci seminářů hodně diskutovali o problémech ze své praxe

Za zmínku stojí také fakt, že tyto odborné semináře OEZ jsou zařazeny mezi vzdělávací programy projektu Celoživotního vzdělávání členů ČKAIT.

Tedy shrnuto a podtrženo: Letošní odborné semináře OEZ zanechaly ten nejlepší dojem. Byly skvělé po organizační, obsahové i odborné stránce. Je jisté, že ten, kdo přišel, udělal dobře, neboť získal cenné informace s velkou přidanou hodnotou.

A propos. Víte, která norma doporučuje použití obloukové ochrany a kde? A víte, jak „áefdéčka“ fungují a jak je správně zapojit? Pokud ne, pak byste si určitě neměli nechat ujít příští Semináře OEZ 2018.

 

O společnosti OEZ

Historie společnosti OEZ Letohrad se traduje od roku 1941, kdy zde – tehdy ještě pod hlavičkou firmy Wágner a spol. – začínala výroba se 30 pracovníky. V současnosti má OEZ na 1 600 zaměstnanců a patří mezi největší zaměstnavatele v regionu. Firma byla zestátněna již v roce 1945 a název OEZ (Orlické elektrotechnické závody) se poprvé objevil v roce 1952. K privatizaci došlo v roce 1994 a v roce 2007 se OEZ stalo součástí koncernu Siemens.

www.oez.cz

(text, foto a video Kl)

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021