časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Schneider Electric uvádí na trh APC Mobile Power Pack, novou přenosnou externí baterii pro smartpho

12. 12. 2014 | |

Společnost Schneider Electric představuje novou řadu APC Mobile Power Pack, přenosných záložních zdrojů s vysokou kapacitou i účinností. Externí baterie je určena pro mobilní nabíjení všech smartphonů, tabletů a jiných zařízení, které se 

nabíjí přes USB kabel. Zařízení je vhodné pro uživatele, kteří potřebují používat nejrůznější aplikace po delší dobu a mimo dostupné napájení. Mimo jiné i ty, které rychle vybíjejí baterii, například služby pro zjišťování polohy a GPS.

Záložní zdroj energie se hodí při cestování
„Každý z nás někdy potřeboval, aby mu baterie vydržela déle, třeba když cestujeme nebo jsme v práci. Externí baterie APC Mobile Power Pack byla navržena tak, abychom mohli využívat aplikace, které potřebujeme, a to kdykoli a kdekoli. Třeba stáhnout e-maily nebo jiné dokumenty, připojit se na Twitter nebo nahrát fotografie a videa z festivalu – to už nebude problém. Díky novému záložnímu zdroji energie nemusíme nervózně sledovat indikátor baterie a doufat, že se telefon nevybije,“ říká František Mikeš, obchodní ředitel divize IT společnosti Schneider Electric.

Externí záložní baterie ve dvou velikostech
APC Mobile Power Pack se vyrábí ve dvou velikostech - M5 (5000mAh) a M10 (10,000mAh). Menší přenosný záložní zdroj M5 váží 142 gramů a jeho rozměry jsou 108 mm x 65 mm x 15 mm. M5 má v sobě dostatek energie, aby dokázal dvakrát nabít jakýkoli chytrý telefon. Rozměry M10 jsou 147 mm x 89 mm x 14 mm a váží 243 gramů. Tento větší zdroj dokáže minimálně jednou plně nabít tablet nebo čtyřikrát smartphone.

Technologie s dvakrát větší životností
APC Mobile Power Pack lze zakoupit ve dvojím provedení – v lesklém bílém nebo černém. Vypadá tedy atraktivně, a to i v obývacím pokoji vedle jiných technologických vychytávek a chytrých zařízení. Tento přenosný záložní zdroj využívá technologie Lithium-polymerových baterií, které mají až dvakrát větší životnost než jejich Lithium-iontové ekvivalenty. APC Mobile Power Pack má indikátor kapacity baterie se 4 LED diodami a dva konektory s USB výstupem (2,4A a 1A), což umožňuje nabíjet dvě zařízení současně.

Efektivní uložení a zachování energie v akumulátorech
Externí akumulátory se nabíjejí pomocí micro USB konektoru. Nabíjecí čas je 4 hodiny (M5) a 8 hodin (M10). Obě baterie jsou pozoruhodně efektivní pro uložení a zachování energie. Mohou být ponechány v tašce na notebook, kabelce či batohu celé týdny, aniž by došlo k výrazné ztrátě energie. Díky APC Mobile Power Pack se můžete spolehnout na to, že si váš smartphone či tablet budete moci kdykoli nabít, i když není poblíž žádná elektrická zásuvka. 

Ochrana externí baterie proti přehřátí a dalším běžným problémům
Společnost Schneider Electric nezapomněla ani na důležité ochranné prvky, které zajišťují dlouhý a bezpečný provoz přenosného záložního zdroje APC Mobile Power Pack. „Mnoho levných externí baterií, které lze koupit, nejsou nijak chráněny proti běžným problémům, jako je přehřátí baterie, nadměrné nabíjení, nebo naopak nadměrné vybíjení. Takové podmínky mohou totiž výrazně zkrátit životnost baterie. APC Mobile Power Pack Protection Circuit Module (PCM), chrání baterii záložního zdroje proti všem výše uvedeným problémům,“ uzavřel František Mikeš.
 
Tiskové materiály Scheider Electric
 
 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021