časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Schneider Electric Galaxy 5500

25. 5. 2015 | Schneider Electric | www.schneider-electric.cz

Vzhledem ke klíčové roli komunikačních zařízení a elektroniky v mnoha kritických aplikacích nabývá otázka kvality a disponibility elektrické energie stále více na významu. V citlivých průmyslových sektorech, jako jsou oblasti na volném moři, letiště a dopravní infrastruktura, zdravotnictví či farmacie, může výpadek v dodávce elektrické energie způsobit závažné finanční ztráty a ohrozit zdraví i životy lidí.

V současné době jsou systémy zabezpečeného napájení nedílnou součástí hodnotového řetězce a uspokojují rostoucí poptávku po kvalitní a disponibilní elektřině. Jejich hlavním úkolem je zajistit funkční plynulost provozu, bezpečnost na pracovišti, produktivitu, kvalitu výrobků a služeb, a v konečném důsledku tak přispět ke konkurenceschopnosti firmy.

Zdroje nepřerušeného napájení (UPS – Uninterruptible Power Supply) APC by Schneider Electric si získaly oblibu u zákazníků především pro svou provozní spolehlivost a flexibilitu. Zmíněné vlastnosti a špičkové technicko-ekonomické parametry je předurčují pro použití v kritických provozech, jako jsou např. datová centra, klíčové průmyslové provozy, strategicky důležitá infrastruktura a objekty se zvláštními nároky na zajištění dodávky elektrické energie.

Schneider Electric nabízí bezkonkurenční sortiment adaptibilních i specifických systémů, stejně jako i sofistikovaných řešení přizpůsobených požadavkům zákazníka, která jsou garantována globálním servisem a kvalifikovanou projektovou podporou. Benefitem všech těchto řešení jsou tři klíčové vlastnosti, a to disponibilita, adaptabilita a výkon. MGE Galaxy 5500 Schneider Electric nabízí rozsáhlý sortiment jedno- a třífázových přístrojů v odstupňovaných výkonových řadách, které splňují příslušné požadavky na certifikaci a standardizaci v jednotlivých průmyslových odvětvích. V sektoru zdravotnictví, kde jsou kladeny zvláště vysoké nároky na spolehlivost a disponibilitu napájení, jsou tyto přístroje plně v souladu s mezinárodními normami IEC 60364-7-710, NFC 15 211 a NF EN 61557-8.

MGE Galaxy 5500 Schneider ElectricMGE Galaxy 5500 rozšiřuje svým řešením možnosti moderních systémů UPS, a posouvá tak hranici výkonu a spolehlivosti těchto přístrojů opět o něco dále. Flexibilní třífázový přístroj pro zabezpečené napájení je navržen tak, aby vyhověl požadavkům na použití v různých prostředích, a to od středně velkých datových center, přes komerční objekty až po průmysl.

Výstupní elektrický výkon je plně v souladu se současnými požadavky kladenými na zařízení s nelineární zátěží v komerčních a průmyslových prostředích, což mj. zahrnuje řízení harmonických na vstupu nebo flexibilní konfiguraci díky širokému rozsahu integrovaných funkcí a doplňků. Kompletní řízení harmonických a účiníku pro instalace do 1 000 kV·A značně snižuje celkové náklady na provoz zařízení. Tato UPS dokáže díky on-line technologii dokonale ochránit napájené zařízení před jakýmkoliv zkreslením ovlivňujícím kvalitu elektrické energie, a to i v těch nejnáročnějších podmínkách. Velká účinnost v režimu dvojité konverze nebo v režimu ECO (až 99 %) je zárukou značných energetických úspor a široká škála volitelných funkcí a doplňků umožňuje použití přístroje MGE Galaxy 5500 s maximální účinností v libovolné aplikaci.

Standardem je neomezený přístup zpředu, který snižuje nároky na prostor, uživatelsky přívětivý grafický displej s možností výběru z mnoha jazyků či protokol SNMP (Simple Network Management Protocol) s kartou pro sběr informací potřebných pro správu, provoz a konfiguraci zařízení v síti. Energetický management Inteligentní energetický management těchto systémů je umožněn integrovanou hardwarovou a softwarovou architekturou EcoStruxure ™ z dílny Schneider Electric. Klíčovým prvkem této architektury jsou softwarové aplikace a nástroje StruxureWare™. Tento software pomáhá maximalizovat spolehlivost systému a optimalizovat provozní efektivitu.

Nepřetržitě shromažďuje a spravuje v reálném čase informace o připojených zařízeních, využívání zdrojů a další data o provozu, a je tak mj. mocným manažerským nástrojem.

Závěr

MGE Galaxy 5500 je díky své kvalitě a uvedeným vlastnostem špičkovým přístrojem s minimálními nároky na servis. Technické možnosti tohoto zdroje nepřerušeného napájení společně s účinnou technickou podporou po celou dobu jeho života dělají z tohoto přístroje nepostradatelnou součást systému zabezpečeného napájení ve všech důležitých instalacích.

Vlastnosti a výhody:

  • duální vstup,
  • kroková stabilizace napětí zátěže,
  • inteligentní bateriový management,
  • standardně dolní vstup kabelů,
  • řízení zkreslení na vstupu,
  • elektrické přípojky přístupné zpředu,
  •  vnitřní servisní by-pass,
  •  uživatelsky přívětivý displej s volbou mnoha jazyků a se záznamem 2 500 událostí,
  • možnost paralelní kapacity,
  • možnost paralelní redundance,
  • kompatibilita s generátory,
  • funkce správy sítě,
  • vstupní korekce účiníku,
  • prediktivní upozornění na selhání.

Základní parametry MGE Galaxy 5500 3:3

Jmenovitý zdánlivý výkon (kV·A)

20, 30, 40, 50, 60, 80, 100, 120 kVA

Účiník na vstupu

0,99

Účiník na výstupu

0,9

Baterie

vložená, integrovaná externí, bezúdržbovým ventilem řízený olověný akumulátor VRLA

Paralelní kapacita

až šest jednotek pro posílení výkonu nebo zálohování

Displej

5'' grafický

Účinnost

až 94 % při 100% zátěži

Komunikace

RS-232, RS-485, Network SNMP

Vstupní napětí

400 V

Výstupní napětí

400 V

  

 

Schneider Electric CZ, s.r.o.

Schneider Electric CZ, s.r.o.
U Trezorky 921/2
Praha 5 - Jinonice
158 00
www.schneider-electric.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021