časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Sběrnicové produkty Murrelektronik

27. 7. 2015 | Murrelektronik CZ spol. s r.o. | www.murrelektronik.cz

V drsném prostředí průmyslových závodů se často setkáváme s výrobky značky Murrelektronik připojených na sběrnici. Od těchto výrobků se jaksi mimochodem očekává naprostá spolehlivost. Jestlipak jsou sběrnicové produkty Murrelektronik dokonale spolehlivé?

Nejprve je na místě otázka, co si představit pod pojmem "spolehlivost"? Je spolehlivé auto? Snad ano – jede kilometr za kilometrem, v těch nejtěžších podmínkách, po mnoho let, statisíce kilometrů. Avšak auto potřebuje přestávky. Mnoho přestávek… A to, co na autě vidíme jako neustálý mnohaletý provoz, je třeba pouhý rok čistého času.

Murrelektronik sběrnicové systémy a spolehlivostSlovo "spolehlivost" znamená něco jiného. Je to nepřetržitá práce po mnoho let. Tohle požadujeme po sběrnicových produktech! Pro dosažení takového výsledku Murrelektronik dokáže skloubit požadavky z průmyslového prostředí s moderními technologiemi sběrnic a komplexní diagnostikou. Výsledkem je perfektní soulad mezi návrhem hardwaru a vývojem softwaru.

Sběrnicové produkty jsou vyráběny v plně automatizovaném výrobním zařízení. Každá jednotlivá deska s plošnými spoji je samostatně označena a sledována pomocí kódu DataMatrix. Její výroba pokračuje pouze po úspěšném testu a dokončení aktuálního kroku. Drobné součástky pro povrchovou montáž (SMD) mají rozměry kolem 1 mm, nicméně jsou velmi přesně umístěny na desku a poté jemně připájeny – až 2000 pájecími body.

Tento proces snižuje potřebu ochranných plynů, a tím šetří životní prostředí.

Pro umístění malých součástek na desku se používají roboty s vysoce výkonnými kamerami, které automaticky porovnávají skutečnou polohy jednotlivých součástek a jejich pájecích bodů s předem nastavenou specifikací. Teprve nainstalování softwaru přemění elektronické obvody v inteligentní sběrnicový produkt, který umožňuje zákazníkům řídit jejich stroje – spolehlivě, po mnoho let.

K tomu je ovšem nezbytný robustní kryt chránící desku před vlivem okolního prostředí. Zalévací hmota zcela vyplní a těsně spojí desku s pouzdrem v jednolitý modul. Laserový potisk zůstává čitelný bez ohledu na to, zda jsou moduly vystaveny kovovým šponám, agresivním čisticím kapalinám nebo svarovým kapkám.

Po dokončení výkonnostních testů jsou jejich výsledky archivovány, aby se zajistila sledovatelnost modulů. Sběrnicové produkty Murrelektronik mají před sebou dlouhý a nesnadný úkol. Ale můžeme se spolehnout, že jsou připraveny pro desítky let používání a že zajistí spolehlivý přenos signálu i v těch nejnáročnějších podmínkách.

 

Murrelektronik CZ spol. s r.o.

Murrelektronik CZ spol. s r.o.
Průmyslová 762
Stod
333 01
www.murrelektronik.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021