časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Rozváděčové propojovací kanály OBO Bettermann

13. 11. 2018 | OBO Bettermann, s. r. o. | www.obo.cz

Kvalitu a spolehlivost rozváděčů určuje nejen provedení skříně a použité přístroje, ale i jakost všech ostatních prvků jeho výbavy. Proto také společnost OBO Bettermann dodává na trh již mnoho let vysoce kvalitní plastové propojovací kanály VK systému DAHL.

K mnoha přednostem tohoto osvědčeného a neustále rozšiřovaného systému patří rozmanitost rozměrů, mechanická stabilita, zpracování bez ostrých hran i rozměrová přesnost. Kanály jsou schváleny pro evropský i severoamerický trh (UL File E301798) a na základě certifikace DNV-GL je lze využít i při stavbě lodí. Při rozměrech od 15 × 15 mm do 100 × 100 mm s více než 40 různými rozměrovými variantami mezi nimi naleznou projektanti i realizační pracovníci řešení nepřeberného množství rozváděčových aplikací „šitých přesně na míru“ konkrétnímu účelu.

Měkké otvory bez otřepů a zaoblené jazýčky kanálů LK4, LK4/N, LKV i LKV/N brání poškození uložených kabelů i rukou montážních pracovníků. Z výroby připravené body zlomu umožňují snadné přerušení spodní plné části bočnic. Jednoduché nebo dvouřadé děrování kanálového dna podle EN 50085-2-3 usnadňuje montáž do skříně rozváděče. Verze N mají navíc v postranní liště integrovanou příchytku pro ještě snadnější zajištění kabelů. Pozdější doplňování instalovaných propojení mohou usnadnit speciální opěrné můstky, spolehlivě bránící vypadnutí vodičů i při opakovaném otevírání kanálu.


Vyšlo v časopise Elektro č. 11/2018 na straně 46.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021