časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Reproduktor s rádiem z aku-baru FLEX

16. 9. 2016 | FLEX Elektronářadí s. r. o. | www.flex-tools.com/cz

Společnost FLEX, renomovaný výrobce elektrického ručního nářadí, nám již představila svůj akumulátorový program, tzv. Aku bar [1]. Je to komplexní program akumulátorového ručního nářadí a příslušenství, s novým konceptem strojů a akumulátorů, s novými měřítky kvality a výkonnosti. O tom, že výrobce jde ve své péči o zákazníky mnohem dál, než by vyžadoval pouhý prodej nářadí, svědčí několik produktů, jejichž účelem je zlepšit komfort při práci. Na vlastním nářadí se toho již nedá moc vylepšit – stroje mají skvělé výkonnostní parametry, výtečný design a ergonomické vlastnosti. Výrobce tedy přichází s něčím, co přispěje k potěšení z toho, jak jde práce od ruky. Jedním z oněch přívětivých počinů je reproduktor s rádiovým přijímačem – samozřejmě akumulátorový (jak jinak?). Jeho typové označení je SPR 18.0.


Obr. 1. Pohled na celní stranu přístroje SPR 18.0

Tvarové a barevné provedení přístroje (obr. 1) je zvoleno tak, aby už na první pohled byla zřejmá příslušnost k řadě Aku bar FLEX. Robustní vzhled napovídá, že přístroj je určen do pracovního prostředí, na stavby. Kryt odolává stříkající vodě a navozuje pocit stability a odolnosti. Přijímač s digitálním zpracováním rádiového signálu má dva frekvenční rozsahy: amplitudově modulovaný (AM) a frekvenčně modulovaný (FM), má automatické vyhledávání stanic a možnost předvoleb až 20 oblíbených. Reproduktor má velmi slušný výstupní výkon 4 W. Přístroj je napájen akumulátorem o napětí 18 V, stejného typu, jaký napájí ruční nářadí. Výrobce myslel také na možnost nabíjení komunikačních zařízení – telefonů či tabletů, proto je vybaven standardním konektorem USB. Rádio lze použít také jako zesilovač s reproduktorem pro přehrávání zvukových souborů z přehrávačů anebo chytrých telefonů vybavených konektorem pro sluchátka nebo komunikací Bluetooth. Pro tento účel je přístroj opatřen jednoduchým a praktickým držákem na mobilní zařízení (obr. 2 a obr. 3). Cena bez baterie je 75 eur.


Obr. 2. Pohled na zadní stranu přístroje


Obr. 3. Zadní strana přístroje se zasunutým akumulátorem a s připevněným mobilním komunikačním zařízením jakožto externím zdrojem hudby

Technické vlastnosti přístroje SPR 18.0
Dosah Bluetooth: 10 m
Rozsah AM (střední vlny): 522 až 1 629 kHz
Rozsah FM (velmi krátké vlny): 87,5 až 108 MHz
Počet předvoleb stanic: 10 pro AM a 10 pro FM
USB nabíjecí port: 5 V DC, odběr až 1 A
Výstupní výkon reproduktoru: 4 W
Standard Bluetooth: 2.1
Doba činnosti s aku 2,5 Ah: 11 h
Doba činnosti s aku 5,0 Ah: 22 h
Hmotnost bez akumulátoru: 0,7 kg

Není pochyb o tom, že tento přístroj z nabídky Aku bar dokáže zpříjemnit práci ve svém okolí – především pracovníkům, kteří po velkou část pracovní doby drží ve svých rukou červeno-černé nářadí FLEX.

[1] Aku bar FLEX – nová technická řešení akumulátorového nářadí. ELEKTRO, 2016, č. 3, s.26., nebo zde na internetových stránkách časospisu ELEKTRO.

FLEX Elektronářadí s.r.o.

FLEX Elektronářadí s.r.o.
Víta Nejedlého 919
Mnichovo Hradiště
295 01
www.flex-tools.com/cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021