časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Řada synchronních motorů s permanentními magnety

8. 8. 2013 | |

VUES Brno s.r.o. již řadu let dodává na trh asynchronní pomaluběžné motory pro přímý pohon ventilátorů chladicích věží používaných v průmyslu a
energetice. Tyto stroje mají výkonový rozsah 40 - 200 kW. Jedná se o vertikální motory robustní konstrukce s požadavky na vysokou spolehlivost a dlouhou životnost. Použití těchto asynchronních pomaluběžných motorů přináší významný environmentální efekt, protože nahrazuje standardní asynchronní motory s převodovkami plněnými olejem. Případné úniky oleje z převodovek znamenaly vždy ekologickou havárii a znehodnocovaly chladicí kapalinu.

VUES Brno s.r.o. vyvinul řadu synchronních motorů s permanentními magnety pro pohon ventilátorů chladicích věží. Nově vyvinuté synchronní motory umožňují další kvalitativní posun v této progresivní technologii. Parametry synchronních motorů ověřené typovými zkouškami potvrdily předpoklad zvýšení účinnosti motorù v rozmezí 2 až 3 %, což znamená ekonomický přínos pro uživatele chladicí věže a úsporu elektrické energie ve spojení s přímým ekologickým dopadem na životní prostředí.

Energetické úspory jsou i při optimalizací provozu - motory jsou napájeny ze statických měničů a umožňují řízení otáček (a tedy i příkonu) dle okamžité potřeby chladicího výkonu. Nová řada synchronních motorů s permanentními magnety na rotoru napájených ze statických měničů kmitočtů je nabízena v následujícím výkonovém rozsahu: výkon motoru:

  • 30 kW - 200 kW
  • rozsah otáček: 0 - 200 min-1
  • krytí: IP 54.

VUES Brno s.r.o.
Mostecká 26
614 00 Brno
tel.: +420 545 551 111
www.vues.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021