časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Prvotřídní termografický vlhkoměr pro rychlou lokalizaci zavlhčených míst

25. 4. 2016 | FLIR | www.flir.com

Lokalizovat zdroj úniku vody nebo prolínání vlhkosti není vždy zcela snadné. Škody se mohou projevit na stropě v obývacím pokoji, ale zdroj vlhkosti může ve skutečnosti pocházet z okna v ložnici nebo z netěsnosti vodovodu v horním patře. Někdy není možné problémy s vlhkostí lokalizovat pouhým okem vůbec. 

Společnost FLIR naštěstí uvádí na trh termografický vlhkoměr MR176 Plus s technologií infračerveného navádění (IGM), který vizualizuje problematická místa a následně umožňuje provést přesná měření vlhkosti materiálů. Přístroj MR176 umožňuje provádět veškerá měření potřebná k rychlé analýze zavlhčených míst a to tak, aniž by bylo třeba odebírat vzorky materiálu, či provádět destruktivní testy.

FLIR MR176 je špičkový vlhkoměr s vestavěnou termovizní kamerou, která zvýrazní přesné místo, které vyžaduje podrobnější průzkum. Lze tak rychleji lokalizovat příčinu problému a objevit další nedostatky, které standardním vlhkoměrem nelze vůbec odhalit. Rychlé termografické zobrazení jednoduše vizualizuje místa, kde vysoušení neprobíhá dostatečně rychle. Následně lze nastavit větráky a vysoušeče tak aby místnost vyschla mnohem rychleji.

Přístroj MR176 přináší flexibilitu termografického zobrazení a přesného měření. A to včetně měření vlhkosti pomocí hrotové nebo dotykové vlhkostní sondy, čtyř barevných palet zobrazení termogramů, zobrazení hodnot vlhkosti a jiných veličin přímo na termogramu a vestavěného teploměru a vlhkoměru s uživatelsky vyměnitelným senzorem pro měření okolní teploty a relativní vlhkosti. Díky tomu lze mít vždy v zásobě náhradní senzor teploty nebo relativní vlhkosti. Když je zapotřebí jej vyměnit, lze tak učinit přímo na místě a poté dále pokračovat v práci. 

Pro měření veličin v různých místnostech nabízí přístroj MR176 progresivní indikátor stability prostředí, který signalizuje, kdy hodnoty relativní vlhkosti dosáhnou setrvalého stavu.

Je přenosný, je odolný a jeho přehledné menu umožňuje všem uživatelům pracovat rychle a efektivně. 

MR176 nabízí ucelenou řadu kompatibilních sond pro usnadnění měření v obtížných místech. Na příklad drsné nebo nerovnoměrné povrchy, dutiny izolací stěn a podkladové vrstvy podlahy nebo u tvrdé materiály. 

Více informací o přístroji FLIR MR176 a nabízeném příslušenství naleznete na stránkách www.flir.com/MR176.

FLIR Systems

FLIR Systems
Luxemburgstraat 2
2321 Meer (Belgie)

www.flir.com

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021