časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Průchodkový systém s gelovou technologií: Předvrtání netřeba!

2. 7. 2019 | LAPP Czech Republic s.r.o. | www.lappgroup.cz

Vícenásobné průchodkové systémy jsou ceněné hlavně kvůli pohodlné možnosti vložení více kabelů do jednoho kompaktního pouzdra. Tím se ušetří mnoho místa, a to zejména tam, kde je omezený prostor pro instalaci. Při montáži kabelů a vodičů do více vstupů je však obvykle nutné místo pro průchod vodičů předvrtat. Což představuje nejen další montážní práce, ale také potenciální riziko pro bezpečné utěsnění kabelů.

Nyní se však dá těmto nepříjemnostem snadno vyhnout. Se SKINTOP® MULTI-M  s metrickým připojovacím závitem made by LAPP není žádné předvrtávání potřeba! A to díky vysoce elastické gelové technologii, která umožňuje vložit do systému kabely s variabilním vnějším průměrem od 2 do 6 mm. Průchodkový systém SKINTOP® MULTI-M je logickým doplňkem stávajícího produktového portfolia LAPP, které již zahrnuje různé obdélníkové průchodkové systémy stejně jako klasické kruhové kabelové průchodky. SKINTOP® MULTI-M nyní nabízí spojení obou těchto variant a umožňuje tak vložení velkého počtu kabelů do kruhové kabelové průchodky s metrickým připojovacím závitem. Gel je pevně spojen s plastovým vnějším pláštěm, který definuje možné průchozí body. Díky vysoké pružnosti gelu mohou být kabely a vodiče vedeny přímo bez nutnosti propíchnout gel předem. Gel se optimálně přizpůsobuje průměru kabelu a zaručuje tak vysokou ochranu s krytím IP 68.

průchodkový systém SKINTOP® MULTI-M

Inovační gelová technologie zároveň zajišťuje, že nevyužité vstupní body zůstanou bezpečně utěsněny proti vniknutí cizích těles. Zároveň ale mohou být použity rovnou pro vložení, pokud by byla následně vyžadována další kabeláž. Díky tomu je průchodkový systém SKINTOP® MULTI-M s metrickým připojovacím závitem vhodný zejména pro přívod neosazených kabelů a vodičů, jakož i ochranných hadic.

Tiskové materiály LAPP Czech Republic

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021