časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Produkty podporující platformu ARM mbed IoT Device Platform, zaměřenou na na vývoj řešení IoT

22. 1. 2016 | RS Components | cz.rs-online.com

Nový operační systém ARM mbed OS spojuje konektivitu, správu napájení a zabezpečení; deska Freescale Freedom-K64F používá systém mbed OS a novou sadu síťových protokolů mbed Thread.

Společnost RS Components (RS), obchodní značka celosvětového distributora pro inženýry - Electrocomponents plc (LSE:ECM), rozšiřuje své portfolio ARM® mbed™ o nejnovější inovativní produkty mbed pro projekty se širokou konektivitou, nízkou spotřebou energie a důrazem na zabezpečení. Operační systém mbed OS nabízí řešení klíčových problémů při vývoji internetu věcí (IoT) a platforma Freescale Freedom-K64F je jednou z prvních desek na trhu, které systém mbed OS nativně podporují.

Operační systém mbed OS, který lze nyní zdarma stahovat na adrese mbed.com/technology/os, nabízí konstruktérům vše potřebné pro zvládnutí náročného vývoje řešení IoT v komplexním měřítku. Systém mbed OS umožňuje při vývoji řešení IoT využívat výhod všech principů platformy, které byly úspěšně používány při vývoji aplikací pro web 2.0 a smartphony. Mezi tyto funkce patří předem integrované zabezpečení protokolu IP a dále také rozhraní a přenosové protokoly pro konektivitu s podporou klíčových standard, jako jsou například Bluetooth® Smart, Wi-Fi, energeticky nenáročné bezdrátové sítě Thread s topologií mesh, 6LowPAN a GSM. Vylepšení platformy mbed IoT Device Platform a podpora energeticky efektivních ovladačů navíc vývojářům pomáhají vytvářet zařízení schopná fungovat déle při napájení z omezených zdrojů, například knoflíkových baterií. 

Platforma Freescale Freedom-K64F, která je nyní k dostání u společnosti RS, je jednou z prvních vývojových desek přinášejících systém mbed OS na pracovní stoly konstruktérů. Integrovaný mikrokontrolér Kinetis K64F používá operační systém mbed OS a sadu síťových protokolů mbed Thread, které jsou ideální pro vývoj aplikací pro chytré domácnosti. Deska je dále vybavena akcelerometrem a magnetometrem MEMS, které tvoří kompletní e-kompas, a také slotem pro karty microSD a portem sítě Ethernet. Její provedení je navíc kompatibilní s deskou Arduino R3 a umožňuje tedy jednoduše používat širokou škálu karet shield pro rozšíření funkcionality například o bezdrátovou komunikaci v pásmu 2,4 GHz, technologii RFID nebo mobilní konektivitu. Jakmile budou na trh uvedeny další platformy pro vývoj aplikací založených na systému mbed OS, společnost RS rozšíří své portfolio také o podporu těchto nových produktů.

Více informací naleznete na adrese cz.rs-online.com/web/

RS Components Sp. z o.o.

RS Components Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
Warszawa
02-785
cz.rs-online.com

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021