časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Pozvánka na semináře OEZ 2019

12. 2. 2019 | OEZ, s. r. o. | www.oez.cz

I letos se můžete těšit na Odborné semináře OEZ, které pro Vás letohradská společnost OEZ tradičně připravila. Semináře se opět budou konat ve velkých městech po celé České republice i na Slovensku.

Zkušenost z předchozích let potvrdila, že tyto semináře jsou velmi žádané. Důvod je prostý – Odborné semináře OEZ jsou efektivním způsobem, jak získat aktuální informace z oboru nízkonapěťových jisticích přístrojů a příslušenství včetně ověřeného způsobu jejich aplikace. Účastníci se dozvědí o změnách a novinkách v českých normách, vyžadované certifikaci či značení přístrojů. Velkou výhodou je možnost detailně si prohlédnout vystavené produkty včetně demonstrace jejich funkcí v praxi. Prostory expozice jsou volně přístupné, takže si zájemci mohou přístroje a jejich příslušenství doslova osahat nebo nechat názorně předvést. Na veškeré dotazy budou přímo na místě odpovídat odborníci z OEZ.

V rámci úvodu budou opět představeny novinky v sortimentu OEZ. Letos jimi jsou např. nové typy proudových chráničů, jističe pro DC do 125 A, pomocné spínače, svodič přepětí pro montáž do instalačních krabic a dálková ovládání z řady Minia nebo elektroměrové sestavy rozvodnicových skříní DistriSet.

Seminář otevírá téma Opravy a rekonstrukce rozváděčů nn. V této oblasti je mezi elektrotechnickou veřejností v posledních letech mnoho otázek a nejasností. V tomto bloku se tedy zaměříme na objasnění otázek typu: Na co si musíme dát pozor, jestliže chceme dělat nějaké změny ve existujícím rozváděči? Co je bráno jako oprava, úprava a co rekonstrukce rozváděče? Jaké povinnosti vyplývají pro osobu zasahující do konstrukce rozváděče, když není jeho původním výrobcem? Jaké pomůcky Vám v tomto směru může nabídnout OEZ?

Dalším tématem bude správná volba proudových chráničů – bude zopakován přehled typů proudových chráničů i jejich základní funkce. Dále bude vysvětleno, jak rozdělovat proudové chrániče podle průběhu reziduálních proudů a časové závislosti, selektivitu a předjištění proudových chráničů. Nebudou chybět ani příklady nejčastějších chyb při zapojování proudových chráničů. Praktická část ukáže, jak nejlépe použít proudové chrániče v elektrických instalacích bytových rozvodů.

Tradičně zazní také informace týkající se technické podpory ze strany OEZ a dodávaného softwaru. V přednášce: Selektivita jištění v programu Sichr se můžete dozvědět, jak lze dosáhnout vzájemné selektivity mezi jističi, pojistkami i proudovými chrániči. Naučíte se vybrat vhodné jisticí přístroje a správně je nastavit. Ověření selektivity bude následně předvedena na praktickém příkladu ve výpočtovém programu Sichr, který je zdarma ke stažení na: www.oez.cz

I z tohoto krátkého přehledu je zřejmé, že obsah přednášek opět nezůstává za očekáváním. Jde o zajímavý půldenní seminář plný hodnotných informací z elektrotechnické praxe. Všichni jsou srdečně zváni k návštěvě! Odborníci z OEZ Vás opět přesvědčí, že značku OEZ lze najít všude tam, kde jsou hlavními požadavky bezpečnost, kvalita a uživatelský komfort.


Vyšlo v časopise Elektro č. 2/2019 na straně 44. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021