časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Odborný seminář Stavební zákon a liniové stavby v elektroenergetice

22. 5. 2013 | |

Česká energetická společnost (ČENES Praha) uspořádala odborný seminář s názvem Stavební zákon a liniové stavby v elektroenergetice, kterého se zúčastnili odborníci z celé České republiky. Seminář se uskutečnil 17. května 2013 na Novotného lávce 5 v Praze (nedaleko Karlova mostu).

Seminář se týkal problematiky energetických staveb technické infrastruktury (zejména elektrických vedení), jenž vyplývá ze stavebního zákona (příprava, povolování a umisťování uvedených staveb včetně dalších opatření směřujících k jejich realizaci). Seminář byl zaměřen i na vztah stavebního zákona (183/2006 Sb. včetně všech změn) a energetického zákona (458/2000 Sb. včetně všech změn). Na semináři vystoupli jako přednášející přední odborníci z České republiky: Ing. Jitka Víchová (ČSSP), Ing. Pavel Kraják (ČEZ Distribuce), JUDr. Petr Mošna (ČENES), JUDr. Václava Koukalová (ČSSP) a JUDr. Zdeňka Vobrátilová (ČSSP).

Odborná veřejnost České republiky byla prostřednictví tohoto semináře seznámena s obecnými požadavky na výstavbu, s územním rozhodnutím a jeho náležitostmi týkající se především staveb elektrických vedení, s veřejnoprávními smlouvami, zapisováním energetických staveb ve formě věcných břemen do katastru nemovitostí, prováděním staveb, užíváním staveb a kolaudačním souhlasem především ve vztahu k liniovým stavbám elektroenergetiky. Dále byla seznámena se vztahem energetického zákona k zajištění realizace a užití uvedených staveb včetně oprávnění k cizím nemovitostem.

Cíl semináře seznámit odborníky elektroenergetických a dalších společností a též zájemce z odborné veřejnosti s platnými požadavky, které jsou potřeba pro zajištění realizace uvedených staveb byl splněn. Uvedený odborný seminář splnil očekávání účastníků, kteří zcela zaplnili Kongresový sál v budově ČSVTS na Novotného lávce 5 v Praze 1.

Mediálními partnery semináře byly dva odborné časopisy - časopis „Elektro“ a časopis „Elektroinstalatér“.
Další informace ze semináře lze nalézt na webové stránce ČENES www.csvts.cz/cenes.

Ing. Václav Schamberger, ČENES Praha

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021