časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Nový napájecí kabel ÖLFLEX® CHAIN TM

20. 2. 2018 | LAPP KABEL s.r.o. | www.lapgroup.cz

Nový přírůstek do rodiny ÖLFLEX® – kabel ÖLFLEX® CHAIN TM představila skupina Lapp na veletrhu SPS IPC Drives v Norimberku už na podzim 2017. V Česku se však jako horká novinka objevuje
až nyní.

Díky ověřeným normám UL a c(UL) pro USA a Kanadu, jako např. MTW, TC-ER, WTTC a CIC, a svým certifikacím NEC a NFPA je kabel schválen pro mnoho různých užití a uživatelé se tak vyhnou složitým zámořským schvalovacím postupům. Široké možnosti použití kabelu ÖLFLEX® CHAIN TM navíc šetří náklady a usnadňují správu zásob.

napájecí kabel ÖLFLEX® CHAIN TM

Kabel právem patří do výkonnostní třídy Core Line a je ideální volbou pro použití v energetických řetězech. Další možné využití najde např. v nestacionárních částech strojů, v robotech, v manipulačních systémech a ve větrných turbínách. Akreditované normy UL, MTW (Machine Tool Wire) a TC-ER (Tray Cable-Exposed Run) pro Severní Ameriku umožňují jak flexibilní použití pro průmyslové stroje, tak pevnou instalaci pro otevřené uložení v kabelových žlabech. Kabel ÖLFLEX® CHAIN TM a jeho stíněná varianta ÖLFLEX® CHAIN TM CY jsou speciálně přizpůsobené pro severoamerická provozní napětí 600 nebo 1 000 V (WTTC).

Vodič je vyrobený z jemných měděných drátů třídy 6 a pro jeho vnější plášť byl použit termoplastický polymer. Díky tomu dokáže kabel odolat mazivům na bázi oleje (UL Oil Res I/II) a dalším chemickým látkám. Kromě toho je vysoce ohnivzdorný, a to v souladu s normou CSA FT4. Rozsah teplot u pevných instalací kabelu se pohybuje v rozmezí od –40 do +90 °C, což znamená, že kabel je vhodný pro použití i v náročných podmínkách venkovního prostředí.


Vyšlo v časopise Elektro č. 2/2018 na straně 42. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.
 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021