časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Novinky ze světa inteligentní elektroinstalace aneb HDL nezahálí ani v létě

22. 8. 2016 | Ing. Jiří Ullsperger | HDL Automation s.r.o. | www.hdl-automation.cz

Ne každý zná značku HDL, i když elektroniku určenou pro tzv. inteligentní budovy vyrábí stejnojmenná čínská společnost už od roku 1985. V letošním roce začal působit distributor v i České a Slovenské republice, kterým je společnost HDL Automation s.r.o.

HDL Buspro

Distributor ve stádiu budování prodejní sítě provádí mj. školení partnerů, která jsou zaměřena buď na potřeby obchodníků, projektantů anebo techniků uvádějící zařízení do provozu. Na obrázku je záběr ze školení technického, kde techničtí odborníci partnerů právě pracují na výukových panelech Buspro HDL a získávají praktické zkušenosti se zapojením a nastavením sítě Buspro. Školení jsou koncipována jak pro vyspělé konfigurátory a programátory distribuovaných sítí, tak i pro specialisty s elektrotechnickým vzděláním bez zkušeností v oblasti inteligentních elektroinstalací.

Sběrnice Buspro, alternativa systému KNX, nabízí kromě jiných zajímavých technických parametrů i rozšíření s názvem Buspro Wireless, což je sběrnice s bezdrátovým šířením signálu ve vyhrazeném pásmu 864 až 870 MHz a se zajímavě řešeným způsobem napájení. Z absence bezdrátové sběrnice vyplývá nemožnost napájení obvyklým způsobem, tj. ze sběrnice. Obvyklým způsobem řešení dostupných na trhu je napájení z lokální baterie, kterou je však třeba čas od času vyměnit. Buspro Wireless se však bez baterie obejde díky svému unikátnímu způsobu napájení. Výsledkem je velké usnadnění rekonstrukcí elektroinstalace, instalace v historických objektech, doplnění stávající elektroinstalace při úplném vyloučení zásahu do stavebních konstrukcí anebo jejich podstatné redukce.

HDL BusproSběrnice Buspro Wireless může fungovat sama o sobě, nebo jako doplněk sítě Buspro, která zase je propojitelná se standardní sběrnicí KNX, viz obrázek.

HDL Automation s.r.o.

HDL Automation s.r.o.
Italská 1800/35
Praha 2
120 00
www.hdl-automation.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021