časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Nové spínače RS-Titan od Eatonu chrání bezpečí osob a zařízení

23. 2. 2015 | Eaton Elektrotechnika s.r.o. | www.eatonelektrotechnika.cz


Magnetické spínače jsou určeny k monitorování bezpečnostních ochran, ale i dveří, klapek a krytů a všude tam, kde je kladen důraz na vysokou úroveň bezpečnosti osob a zařízení.

Eaton Elektrotechnika s.r.o., přední světový elektrotechnický výrobce, představil bezpečnostní magnetické spínače RS-Titan. Nové dveřní spínače jsou vybaveny jazýčkovými kontakty, jež pak zabezpečí okamžité spínání. Jsou navíc velmi odolné, vydrží i tlakové mytí. Mohou být použity v celé řadě případů, které souvisí s monitorováním bezpečnostních ochran, dveří, klapek i krytů. Představují univerzální řešení při zabezpečování skladovacích prostor a průmyslových areálů a související ochraně osob a zařízení.

U robustních magnetických spínačů RS-Titan nedochází k jejich opotřebení, ovládají se bezkontaktně, což je velkou výhodou oproti konvenčním mechanickým spínačům. Lze je rovněž zapojit jako bezpotenciálové kontakty, což umožňuje jejich využití s téměř jakýmkoli typem bezpečnostního relé.
Díky jejich velké spolehlivosti a bezkontaktnímu ovládání pak lze jednodušeji ochránit osoby a zařízení před provozními riziky, běžnými např. ve výrobních nebo skladovacích prostorách.

Tři verze spínačů RS-Titan
Spínače jsou k dispozici ve třech verzích. Typy RS2 a RS2R se liší ve způsobu upevnění a uspořádání kabelů – mají totožné rozměry a jsou určeny pro malé a střední dveře či kryty. Spínače RS4 jsou navrženy pro použití s dveřmi větších rozměrů. Všechny typy spínačů vyhovují nejnovějším průmyslovým standardům a jsou k dispozici s napevno připojenými kabely o délce 3 a 10 m, nebo s kabely o délce 10 cm zakončenými konektorem M12. Tyto odolné bezpečnostní spínače prakticky nevyžadují údržbu a standardně se dodávají s ovládacími prvky, které umožňují jednoduchou obsluhu.

Spínače vydrží i tlakové mytí
Magnetické spínače RS-Titan jsou pozoruhodné svou robustní konstrukcí, spolehlivou funkcí a zejména vysokou úrovní zabezpečení. Rozšířená ochrana úrovně IP69K znamená, že spínače vydrží i tlakové mytí. Díky to

mu jsou vhodné také pro použití v zařízeních a strojích, které musí splňovat náročné hygienické požadavky.
Spínače plně vyhovují nejvyšším bezpečnostním standardům včetně PL e dle ČSN EN ISO 13849-1 a SIL 3 v souladu s ČSN EN 61508/ČSN EN 62061. Rovněž mají certifikaci TÜV. Uživatelé se je proto nemusí obávat použít i tam, kde je vyžadován přísný soulad s evropskými bezpečnostními standardy.

Provozní tolerance předčí mechanické spínače
Další klíčovou vlastností magnetických spínačů RS-Titan jsou jejich provozní tolerance, díky nimž pracují spolehlivě i v případě, že se dveře prověsí, nebo se je nepodaří úplně zavřít. To u běžných mechanických bezpečnostních spínačů nelze zaručit. Provozní tolerance magnetických spínačů RS Titan také zjednodušují jejich instalaci a v některých případech prodlouží dobu mezi pravidelnými rutinními údržbami.

Více informací o nových magnetických spínačích naleznete na www.eaton.cz .


  

Eaton Elektrotechnika s.r.o.
Komárovská 2406
Praha 9
193 00

Tel.: 267 990 411
Fax: 267 990 419
www: www.eatonelektrotechnika.cz
e-mail: ElektrotechnikaCZ@eaton.com

 

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021