časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Nová LED od Osram pro čelní světlomety vozidel všech tříd

7. 2. 2018 | OSRAM | www.osram.com

Společnost Osram Opto Semiconductors přidala Oslon Compact PL do své nabídky produktů pro automobilový průmysl. LED je zvlášť výhodná pro použití v čelních světlometech automobilů. Může se používat pro adaptivní neoslňující dálková světla, světla pro denní svícení, potkávací světla i standardní dálková světla. Tento univerzální produkt kombinuje zdokonalenou konstrukci s nízkými náklady, a je tak vhodný pro vozidla různých tříd, přístupný pro širokou škálu zákazníků.


Oslon Compact PL na keramické bázi lze provozovat při velkých proudech a dosahovat vysokého světelného výkonu díky nové teplovodné podložce

LED na keramické bázi je zvlášť zajímavá pro své tepelné vlastnosti díky elektricky izolované teplovodné podložce. S příslušnou technologií PCB lze Oslon Compact PL provozovat při velkých proudech a dosahovat velkého světelného výkonu.

Kromě produktu Oslon Compact CL, který je dodáván jako jednočipová verze, byl do výrobního programu zařazen i Oslon Compact PL jako vícečipová verze s až pěti čipy. Nové LED od Osram Opto Semiconductors, vybavené „notchless“ technologií UX:3, nabízejí vynikající tepelnou vodivost. Je to díky čtvercovému emisnímu povrchu čipů, který rovněž značně zjednodušuje spojování a optický design. Velký světelný tok diod Oslon Compact PL rovněž umožňuje dosáhnout vyšších hodnot jasu. Například u aplikací, kde byly dříve používány halogenové žárovky se světelným tokem 1 000 lm, lze nyní tohoto toku dosáhnout pomocí jediné tříčipové diody Oslon Compact PL.


Čelem k světlu: nová dioda Oslon Compact PL je ideální pro čelní světlomety vozidel všech tříd

„S produktem Oslon Compact PL zavádíme do našeho výrobního programu typ výkonných LED na keramické bázi. Škála našich výrobků s různými technologiemi zapouzdření pro vnější osvětlení vozidel se tímto ještě rozšiřuje. Každý z produktů nabízí své výhody pro konkrétní použití. To znamená, že můžeme mnohem snadněji reagovat na individuální požadavky zákazníků,“ vysvětluje Thomas Christl, marketingový manažer vnějšího automobilového osvětlování, Osram Opto Semiconductors.

Nové keramické pouzdro ze zvlášť odolného materiálu zlepšuje manipulaci a zvyšuje spolehlivost. Použití vlastní metody třídění LED podle jejich dominantních vlastností do jednotlivých skupin umožňuje nabízet zákazníkům průběžné navyšování jasu v kratších intervalech. Konstrukci součástek lze proto optimalizovat a přizpůsobovat pro získání vyššího minimálního jasu nebo specifických prahových hodnot.

Tiskové materiály a foto OSRAM

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021