časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Nová generace moderních termokamer FLIR

18. 3. 2017 | FLIR | www.flir.com

Společnost FLIR Systems, Inc., nedávno představila tři nové pokročilé termokamery řady Exx pro odborníky v oblasti elektrických, mechanických a stavebních aplikací: FLIR E75, E85 a E95.

Nová generace moderních termokamer FLIRPřepracovaná řada Exx s Wi-Fi konektivitou poskytuje inteligentní výměnné objektivy, režimy laserového automatického zaostřování a měření plochy, vylepšenou patentovanou technologii MSX®, větší a jasnější dotykový displej s úhlopříčkou 4". Tyto charakteristické prvky v kombinaci s větší citlivostí a vyšším nativním rozlišením mohou pomoci odborníkům identifikovat přehřátá místa nebo stavební vady ještě předtím, než se z potenciálních problémů stanou nákladné opravy.

Společnost FLIR v rámci přepracování řady Exx vyvinula novou řadu kompaktních inteligentních výměnných objektivů, které kamera automaticky rozpozná a zkalibruje, a není tak nutné objektiv kalibrovat ručně. Řada Exx je nyní také vybavena laserovým měřením vzdálenosti, které zajišťuje přesné automatické zaostřování za účelem přesnějšího měření teploty. Modely FLIR E85 a E95 poskytují údaje pro měření plochy na obrazovce ve čtverečních stopách nebo metrech. Kromě toho modely FLIR E85 a E95 mají větší rozlišení teplotního detektoru, a to do 464 × 348 (161 472 pixelů) a mohou měřit teplotu až 1 500 °C.

Ve spojení s aplikací FLIR Tools™, FLIR E75, E85 a E95 jsou prvními kamerami řady Exx, které umožňují integrovaný proces super rozlišení Ultra-Max®, jež čtyřnásobně zvyšuje efektivní rozlišení – až do hodnoty 645 888 pixelů – a teplotní citlivost až o 50 %. Všechny modely rovněž disponují výrazně vylepšenou technologií MSX, která nyní využívá 5Mpx fotoaparát za účelem dosažení jasnějšího a čitelnějšího snímku. Tato vylepšení spolu s displejem, který je o 33 % jasnější a o 30 % větší než u předchozích modelů Exx, přináší živější a detailnější termografické snímky.

Kamery řady Exx mají pevnou, voděodolnou konstrukci a sklo Dragontrail™ odolné proti poškrábání, které kryje kapacitní (PCAP) dotykový displej. Jednoduché uživatelské rozhraní přináší rychlejší a intuitivnější ovládání a díky lepší konektivitě Wi-Fi, Bluetooth a Meterlink® nebyly archivace a vytváření zpráv nikdy jednodušší.

„Kompletně přepracovaná nová řada kamer Exx je významným pokrokem v oblastech pokročilého funkčního vybavení, výkonu a jednoduchosti použití termografických kamer v oblastech elektromechanických, provozních a stavebních aplikací,“ uvedl Andy Teich, prezident a generální ředitel společnosti FLIR. „Neustále se zvyšující počet uživatelů vyžaduje termokamery, které jsou kompaktní, výkonné a snadno ovladatelné. Kamery řady Exx splňují všechny tyto požadavky.“ Termokamery FLIR E75, E85 a E95 budou dostupné v březnu 2017 u autorizovaných distribučních partnerů FLIR a na stránkách FLIR.com.

Více informací najdete na stránce: http://www.flir.com/exx-series.


Vyšlo v časopise Elektro č. 3/2017 na straně 37. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

FLIR Systems

FLIR Systems
Luxemburgstraat 2
2321 Meer (Belgie)

www.flir.com

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021