časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Nová generace izolovaných svodů isCon®

8. 9. 2018 | OBO BETTERMANN, s. r. o. | www.obo.cz

Zamezení nebezpečným přeskokům mezi vodivými částmi staveb po úderu blesku (elektrická zařízení, potrubí atd.) patří mezi základní parametry návrhu a realizace spolehlivého systému ochrany před bleskem.

Nová generace izolovaných svodů isCon®

Nová provedení vodičů isCon® typu isCon Basic, Professional, Professional + a Premium pro izolované svody od OBO Bettermann splňují požadavky na hodnotu oddělovací vzdálenosti pro dielektrikum vzduch od 45 do 90 cm, což v kombinaci s různými provedeními jejich vnějšího pláště poskytuje nepřeberné možnosti při řešení různorodých praktických aplikací. Kabel isCon® Professional + lze využít i v prostředí s nebezpečím výbuchu.

Četné zkoušky rázovou vlnou bleskového proudu podle IEC/EN 62561-1 a IEC TS 62561-8 o špičkové hodnotě až 200 kA (10/350 µs) potvrdily možnost bezpečného využití vodičů isCon® pro všechny třídy ochrany před bleskem podle ČSN EN 62305-3. Provedení s dodatečným šedým vnějším pláštěm navíc zajistí také spolehlivou ochranu před nebezpečným dotykovým napětím podle téže normy.

Vysokonapěťově odolné izolované svodové vodiče isCon® představují moderní řešení zajišťující dodržení požadované dostatečné vzdálenosti s a významně usnadňují návrh i realizaci spolehlivých moderních systémů ochrany před bleskem.


Vyšlo v časopise Elektro č. 8-9/2018 na straně 39. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021