časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Nástěnná zapouzdření od OKATEC

4. 10. 2017 | okatec, spol. s r. o. | www.okatec.cz

Žamberská společnost okatec, spol. s r. o., která je součástí nadnárodní skupiny firem OKW, představuje další oblast výrobků ze svého sortimentu přístrojových a rozváděčových pouzder – nástěnná zapouzdření pro upevnění na stěny, stroje, přepážky apod. z produkce OKW.

Nástěnná zapouzdření od OKATEC

Všestranné kryty pro montáž na stěnu jsou k dispozici v široké škále velikostí a individuálních stylů. Vedle standardních provedení je v nabídce např. kryt s odděleným prostorem pro svorkovnici, který poskytuje dostatek místa pro kabeláž. Mnoho verzí má také ergonomický šikmý ovládací panel, což znamená, že jakmile je pouzdro namontováno ve vhodné výšce, operátor může velmi dobře číst displeje a ovládací prvky. Jako materiál pro konstrukci pouzder a skříněk výrobce používá vysoce kvalitní plasty, např. akrylonitril-butadien-styren (ABS), akrylonitril-styren-akrylát (ASA), polykarbonát (PC). Kombinovaný ASA + PC splňuje třídu odolnosti proti hoření V-0 standardu nehořlavosti UL 94 (tj. hořící svislý zkušební vzorek zhasne do 10 s). Výrobky mohou být v různých třídách ochrany krytím – od IP54 do IP67.

Mezi další možnosti nabízených zapouzdření patří: kloubové kryty, zapuštěné plochy pro ochranu membránových kláves a štítků, bezpečnostní sady, hliníkové čelní panely, skleněné panely pro aplikace s dotykovým displejem, barevné krycí proužky pro funkce barevného kódování atd.

Uvedené skříně a pouzdra lze použít v mnoha různých aplikacích na stěnách, strojích nebo na jakémkoliv rovném povrchu.


Vyšlo v časopise Elektro č. 10/2017 na straně 54. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021