časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Na veletrhu FOR ARCH najdou lidé na osm stovek expozic a bezplatná poradenská centra

20. 9. 2017 | ABF, a.s. | www.abf.cz

Ve dnech 19. – 23. září 2017 se koná 28. ročník mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH. Nejstarší a nejnavštěvovanější veletrh v Česku přinese stovky expozic, tradiční program i spousty novinek. K vidění budou stavební materiály a technologie, dřevostavby, výrobky týkající se vytápění, bazény, sauny, elektrotechnika a nízkoenergetické stavby. Nebudou chybět konference, poradenská centra, výstavy a soutěže. Pro rodiny s dětmi je letos připravený i bezplatný dětský koutek. Na hrubé výstavní ploše 39 402 m2 se představí 800 vystavovatelů z 12 zemí světa. Organizátoři očekávají, že výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech navštíví jako již tradičně více než 70 tisíc osob. Generálním partnerem veletrhu FOR ARCH 2017 je Skupina ČEZ. Oficiálními vozy veletrhu FOR ARCH jsou automobily značky FORD.

Veletrh zahájí Konference ředitelů projektových společností 2017

Letošní ročník opět zahájí Konference ředitelů projektových společností, které se zúčastní více než 500 ředitelů a zástupců architektonických společností a projektových kanceláří, kteří budou společně s pozvanými ministry, členy vlády a státních organizací diskutovat o aktuální situaci v sektoru projektové přípravy, nových zakázkách a připravovaných klíčových legislativních změnách. Svou účast na ní přislíbili ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, ministr zemědělství Marian Jurečka i Andrej Babiš, předseda hnutí ANO.
[19. 9. 2017, 10.30 hodin, Vstupní hala II, Kongresový sál]

 

Prostor pro diskusi se státní správou nabídne TECHNOLOGICKÉ FÓRUM 2017

Velkou novinkou mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH je TECHNOLOGICKÉ FÓRUM 2017. Jednodenní diskusní setkání, které si klade za cíl do budoucna vytvořit místo pro dialog mezi státní správou a samosprávou na straně jedné a odbornou veřejností na straně druhé. Cílovými skupinami fóra jsou orgány státní správy a územního plánování, investiční odbory, stavební úřady, městští inženýři, projektanti a architekti, realizační firmy a developeři. Na letošním ročníku se budou diskutovat dopady novely stavebního zákona, nové technologie pro chytré budovy a problematika informačního modelu budovy (BIM).
[20. 9. 2017, 8.30–15.00 hodin, Vstupní hala II, Kongresový sál]

Opět vznikne místo pro navázání nových obchodních vztahů – MATCHMAKING BUSINESS MEETINGS

I tentokrát je pro všechny zájemce z řad firem, nákupčích a odborníků z oblasti stavebnictví přichystán další ročník oblíbených dvoustranných obchodních jednání MATCHMAKING BUSINESS MEETINGS, na kterém budou moci přihlášení účastníci navázat partnerství se zahraničními společnostmi a rozšířit tak své působení v zahraničí. V rámci doprovodného programu jsou navíc připraveny bezplatné konzultace se zahraničními partnery sítě EEN, setkání s expertkou v oboru vysílání pracovníků do zahraničí a přeshraničního poskytování služeb ve stavebnictví a konzultace na téma Horizont 2020. Loňského ročníku MBM se zúčastnilo celkem 121 firem ze 12 zemí světa a v průběhu jednoho dne se uskutečnilo 386 schůzek.
[22. 9. 2017, 9.30–15.00 hodin, Vstupní hala II, Kongresový sál ]

Proběhne finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO

Jako každý rok se v rámci veletrhu FOR ARCH uskuteční celorepublikové finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO, kterého se zúčastní více než čtyři desítky talentovaných mladých zedníků, ruhlářů a kameníků a kamenosochařů. Závěrečné klání nejlepších řemeslníků své generace proběhne ve čtyřech dnech od 19. do 22. září v prostorách Haly 6, kde pod dohledem odborníků z řad partnerů soutěže budou muset zvládnout odborná zadání z teorie i praxe. Vítězové budou následně vyhlášeni nejlepšími řemeslníky České republiky, Slovenska a Polska za rok 2017. Letošní finále oslaví dvacetiletou spolupráci s generálním partnerem – společností Wienerberger cihlářský průmysl, a.s.
[22. 9. 2017, 16 hodin, Hala 6]

Uskuteční se Křižovatky architektury

Po několika letech se do odborného doprovodného programu veletrhu vrací Křižovatky architektury. „Obydlováním měníme naše okolí a životní prostředí, měníme i způsob, jakým svět obýváme a užíváme,“ komentuje hlavní téma Alberto Kalach, mistr mexické architektury a také host letošních Křižovatek architektury. Je znám svým nekompromisním přístupem k problematice ekologie a krajiny. Přednáškou s následnou diskuzí bude provázet Adam Gebrian, významný propagátor a kritik architektury. Akce se koná 21. září 2017.
On-line registrace www.krizovatkyarchitektury.cz.
[21. 9. 2017, 17.00–18.30 hodin, Vstupní hala II, Kongresový sál]

Tiskové materiály ABF