časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

MVP12 Steel – 100% čisté, dokonale hygienické

26. 8. 2015 | Murrelektronik CZ spol. s r.o. | www.murrelektronik.cz

Rozbočovače z korozivzdorné oceli se stupněm krytí IP69K otevírají distribuovaným elektrickým rozvodům cestu do potravinářského průmyslu. Veškeré komponenty strojů a zařízení používaných v potravinářství musí být možné snadno čistit. Nové rozbočovače MVP12 Steel jsou proto vyrobeny z velmi kvalitní korozivzdorné oceli. Představují ideální způsob, jak na potravinářské stroje a zařízení dostat distribuované elektrické rozvody.

Všude, kde jde o čistotu používaných zařízení a jejich odolnost proti korozi, nejsou v potravinářském průmyslu možné žádné kompromisy. Nečistota musí jít snadno odstranit, zařízení se omývají tlakovou vodou s přídavkem agresivních čisticích prostředků. Z materiálů se tudíž dává přednost korozivzdorné korozivzdorné oceli. Rozbočovače MVP12 Steel od společnosti Murrelektronik se vyznačují uzavřeným pouzdrem a závity z nerezové oceli V4A, tím je zajištěn stupeň krytí IP69K. Nezáleží na tom, zda jsou stroje čištěny, oplachovány nebo dezinfikovány – rozbočovače MVP12 Steel budou stále spolehlivě plnit svůj úkol.



Obr. 1. Rozbočovač MVP12 Steel je přímo určen do potravinářských provozů

Redukce instalačních nákladů 

Před příchodem rozbočovače MVP12 Steel muselo být po stroji nebo zařízení vedeno mnoho jednotlivých kabelů, což při požadavcích na čistotu v potravinářských provozech může být velmi složitý úkol. Nyní je až osm jednotlivých kabelů nahrazeno jedním sdruženým. To znamená menší náklady na materiál, méně práce při instalaci kabeláže a úsporu místa. K tomu nejsou třeba skříňky se svorkovnicemi rozmístěné po zařízení. MVP12 Steel se instaluje na vhodné místo na stroji tak, aby délky kabelů spojujících jeho osm portů s odpovídajícími snímači a akčními členy byly co možná nejmenší.

Obr. 2. Rozbočovač odolá i důkladnému znečištění

Chyby najít, ne hledat

LED signalizace přímo u portů zjednodušuje řešení problémů. Na rozdíl od svorkovnic není potřeba kontrolovat jeden spoj po druhém, chyby jsou ihned viditelné. Není třeba ztrácet čas s jejich vyhledáváním, ale naopak, lze je okamžitě řešit a díky tomu bude výrazně zkrácen servisní zásah.

Zdatný v týmu

K rozbočovačům MVP12 Steel nabízí společnost Murrelektronik nezničitelné celokovové konektory M12 Steel z nerezové oceli. Rozbočovače a konektory tak společně vytvářejí kompaktní odolné řešení, které se dokonale uplatní v potravinářském průmyslu.

Více na www.murrelektronik.cz

Murrelektronik CZ spol. s r.o.

Murrelektronik CZ spol. s r.o.
Průmyslová 762
Stod
333 01
www.murrelektronik.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021