časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Montážní nářadí pro výrobu rozváděčů

22. 11. 2019 | Ing. Miroslav Vybulka | www.hydraulickenaradi.cz

Firma Ing. Miroslav Vybulka – Hydraulické nářadí je dlouholetým výrobcem montážního nářadí pro výrobu rozváděčů. Vyráběné nářadí se uplatní zejména ve výrobních podmínkách drobných a středních výrobců rozváděčů a následně i v montážích při úpravě již nainstalovaných a provozovaných rozváděčů. Nářadí je ruční mechanické a hydraulické.

Mechanické nářadí se využije zejména při operativních činnostech, kdy k provedení potřebného úkonu není třeba větší fyzické námahy. V opačném případě je výhodnější použit hydraulické nářadí. To musí být poháněno zdrojem hydraulického tlaku, který může být elektrohydraulický nebo pneumatickohydraulický.

Firma vyrábí elektrohydraulický pohon EHP1 (obr. a), který dokáže vyvinout tlak 80 MPa. V provozovnách, kde je rozvod stlačeného vzduchu, lze s výhodou použít pneumatickohydraulický pohon PHP1. Oba zdroje hydraulického tlaku se ovládají nohou a pracovník má volné obě ruce k vlastní obsluze připojených adaptérů.

Základní operací je zhotovování otvorů pro instalaci měřicích přístrojů do dveří rozváděčů. To se provádí buď ruční hydraulickou pumpou nebo prostřihovadlem plechu PP80 (obr. b). Toto nářadí používá speciální děrovací nástroje k prostřižení otvorů. Razník děrovacího nástroje může být standardního provedení nebo tzv. Tristar, u kterého odpad ve tvaru mezikruží je rozdělen na tři díly pro snazší demontáž nástroje. Zhotovované otvory mohou být kruhové, čtvercové a obdélníkové. Lze děrovat plech do tloušťky 2,5 mm.

Firma nářadí vyrábí, opravuje a v rámci své půjčovny pronajímá.

Ing. Miroslav Vybulka, Poděbradská 1/179, 190 00 Praha 9
tel.: +420 266 039 338, e-mail: info@hydraulickenaradi.cz
www.hydraulickenaradi.cz


Vyšlo v časopise Elektro č. 11/2019 na straně 49. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021