časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Mobilní aplikace Danfoss Drives

19. 2. 2019 | Danfoss s.r.o. | www.danfoss.cz

Našemu každodennímu životu dominuje „mobilita“. Je těžké si představit svět bez smartphonů, tabletů, internetu či cloudového úložiště. Dnešní svět prahne po informacích, které musí být k dispozici kdykoliv a kdekoliv.

Proto i od moderních zařízení, která se používají v automatizačních systémech, je očekáváno, aby byla mobilnější a „chytřejší“. Jedná se o jasný trend, který se již několik let stal hybnou silou růstu a rozvoje mnoha průmyslových odvětví. V dnešní době stále častěji očekáváme, že výrobce daného zařízení nebo řešení zároveň poskytne vhodné aplikace pro smartphony nebo tablety. Tudíž přístup k datům je následně rychlejší a více intuitivní. V reakci na tuto poptávku společnost Danfoss pro své řešení s výrobky značek VLT® a VACON® nabízí několik aplikací a mnoho dalších připravuje.

MyDrive® Portfolio – všechna data "pod palcem"

Jedna z prvních aplikací je MyDrive Portfolio, která je již dlouhou dobu nabízena. Aplikace MyDrive® Portfolio poskytuje přehled o celé nabídce pohonů Danfoss Drives. Je pokladem znalostí. Umožňuje vyhledávat informace o konkrétním produktu a aplikaci. Rovněž usnadňuje a urychluje přístup ke komplexním materiálům a informacím souvisejícím s konkrétním odvětvím a aplikací. Kromě toho je seznam produktů uspořádán v závislosti na umístění a účelu produktu. Díky aplikaci MyDrive můžete snadno najít a stáhnout potřebnou dokumentaci, která je vždy v nejaktuálnější verzi. Vše, co musíte udělat, je si zobrazit informace a stáhnout soubory PDF do mobilního zařízení. Vše, co najdete, je také možné nahrát a sdílet. Aplikace umožňuje zkrátit a zjednodušit proces uvádění do provozu, uvedení do provozu, návrh a výběr. Díky tome je aplikace stále více populárnější.

MyDrive® ecoSmart™ – optimalizace a plnění požadavků na normy

Další dostupnou aplikací je MyDrive® ecoSmart™, který pokrývá celou rodinu pohonů společnosti Danfoss.

Společně s novou směrnicí o energetické účinnosti střídavých pohonů, která byla zveřejněna v březnu 2017, se důraz a zaměření na energetickou účinnost stal ještě důležitějším a pozoruhodnějším. Nejen motory, ale také frekvenční měniče systémy pohonů AC + budou podléhat klasifikaci z hlediska energetické účinnosti.

V Evropě platí norma EN 50598 o energetické účinnosti střídavých pohonů od roku 2014. Nyní ji doplňuje mezinárodní norma IEC 61800-9, čímž poskytuje informace o účinnosti pohonů a motorových pohonných systémů.

Aplikace MyDrive® ecoSmart™ obsahuje všechna data pro všechny aktuální řady pohonů. Zahrnuje jak značku VLT®, tak i VACON®.

Pomocí aplikace MyDrive® ecoSmart™ naleznete třídu účinnosti IE pro každou jednotku Danfoss a také třídu účinnosti systému IES pro sestavy pohonů Danfoss s jakýmkoliv indukčním motorem. Tato aplikace vám dává svobodu volby a schopnost vyhodnocovat a volit optimální zařízení. Ve své funkčnosti má také možnost vytvářet certifikát obsahující technické detaily o vybraných prvcích a konfiguracích.

Kromě tříd energetické účinnosti se systém ecoSmart, také přibližuje výkonu částečného zatížení střídavého pohonu ve standardních servisních bodech a umožňuje vypočítat efektivnost a účinnost měniče v každém provozním bodě.

Aplikace Danfoss MyDrive® ecoSmart™ má ty samé funkce jako jeho webová verze, ale je optimalizována pro mobilní zařízení a má vylepšené filtrační funkce.

Danfoss MyDrive® ecoSmart™ poskytuje rychlý a snadný způsob vyhledávání dat o ztrátách i při neúplném zatížení pro výrobky Danfoss Drives. Zadáním bodů částečného zatížení specifických pro danou aplikaci můžete použít Danfoss MyDrive® ecoSmart™ pro výpočet třídy IE a ztrát v těchto bodech.

Pokud jsou komponenty získány nezávisle, můžete použít nástroj pro výpočet kmitočtu + motor pro výběr vhodného měniče Danfoss a přidat indukční motor.

Danfoss MyDrive® ecoSmart™ vytváří report jako pdf soubor, který hlásí ztráty pro dílčí zatížení a IE nebo IES výkonnostní třídu společně s grafy znázorňující výsledky. Zpráva může být zaslána e-mailem a data s částečným zátěžovým bodem mohou být exportována pro použití v uživatelském systému.

MyDrive® Connect – rychlá a snadná diagnostika a spuštění

Mobilní aplikace MyDrive® Connect je také k dispozici pro uvedení do provozu a servis pohonů VLT® HVAC Drive, VLT® AQUA Drive a VLT® AutomationDrive pomocí individuálního připojení založeného na Wi-Fi (IEE802.11). Podobné řešení bude také k dispozici pro značku VACON®.

Intuitivní widgety a uživatelsky přívětivé funkce zvyšují použitelnost systému. Jediné, co musíte udělat, je vše připojit. MyDrive® Connect funguje zkrátka dobře. Bezdrátový panel nahrazuje klasický panel LCP a aplikace nejen zachovává, ale i rozšiřuje funkce standardního panelu LCP. Celý nemusí být připojen přes kabel nebo adaptér RS485.

Již nemusíte přepínat mezi zařízením a aplikací. Nyní jsou všechny funkce k dispozici v aplikaci. Pro změnu nebo přečtení parametrů nemusíte být přímo u frekvenčního měniče. Úpravy můžete přizpůsobit pohodlně a efektivně sledováním provozu instalace.Konfigurace pohonu nebyla nikdy tak pohodlná.

MyDrive® Connect nabízí: 

  • Rychlou a snadnou konfiguraci
  • Bezpečné připojení
  • Kompatibilitu s tradičními LCP
  • Více uživatelské podpory
  • Snadné připojení pomocí předdefinované autentizace
  • Intuitivní grafické doplňky a grafy aktualizované v reálném čase pro průběžné sledování
  • Rychlé vyhledávání parametrů pomocí jejich indexuKopírování parametrů do telefonu nebo interní paměti LCP 103
  • Bezpečné bezdrátové připojení (AES, Advanced Encryption Standard)
  • Zabezpečení - speciální parametr, který umožňuje nastavit chování zařízení v případě ztráty spojení nebo selhání aplikace. Také pro obnovení nastavení při obnovení signálu.
  • Podporu více jazyků
  • Režim simulace

Všechny aplikace lze stáhnout ZDE, nebo z obchodu Apple Store a Google Play. O nabídce nových aplikací, které připravujeme, vás budeme informovat.

Tiskové materiály Danfoss

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021