časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Měřič vzdálenosti DISTO™ D810 touch

16. 1. 2018 | Conrad Electronic Česká republika, s. r. o. | velkoobchod.conrad.cz

Již před více než dvaceti lety prezentovala společnost Leica Geosystems první ručně vedený laserový měřič vzdálenosti a způsobila tak revoluci na mezinárodním trhu. Od té doby určuje měřítka v oblasti laserových měřičů vzdálenosti. S přístrojem Leica DISTO™ D810 touch (obr. 1) vznikla další světová novinka: první laserový měřič vzdálenosti s dotykovou obrazovkou – lze ho ovládat intuitivně a rychle jako chytrý telefon.

Conrad Leica DISTO™ D810 touch
Obr. 1. Leica DISTO™ D810 touch

Leica DISTO™ D810 touch

Přístroj je symbolem nejvyšší přesnosti a poskytuje nejrůznější nepřímé funkce měření. 360° náklonového senzoru poskytuje velmi přesné výsledky měření. Ještě lepší přesnosti lze dosáhnout pomocí adaptéru stativu Leica FTA360 (obr. 2).

Conrad Adaptér stativu Leica FTA360
Obr. 2. Adaptér stativu Leica FTA360

Rychle, bezdrátově a přesně

Způsobuje revoluci v každodenní praxi na stavbě: Leica DISTO™ D810 touch se postará o to, aby pracovní procesy na stavbě byly rychlejší, snadnější a přesnější. Lze ho intuitivně ovládat gesty jako chytrý telefon. Další premiérou je pohodlné měření na fotografiích. Díky integrované kameře je totiž možné pořizovat fotografie, např. ze stavby nebo měření, které mohou být pro dokumentaci přenášeny prostřednictvím rozhraní USB do počítače. Umožňuje mj. měření vzdáleností, ploch, objemů a lichoběžníků, sledování výšky, měření, popř. sledování sklonu, funkce přičítání a odečítání a nepřímé měření. A bezplatná aplikace Leica DISTO™ sketch (obr. 3), dostupná v App Store nebo Google Play, je ideálním pojítkem mezi laserovým měřičem vzdálenosti a chytrým telefonem či tabletem. Vrcholný produkt DISTO je proto nutností pro montéry suchých staveb, architekty (interiérů), inženýry a podnikatele ve stavebnictví.

Měřit ve fotografii: zkrátka geniální!

Leica DISTO™ D810 touch se díky velké dotykové obrazovce snadno a rychle ovládá: pomocí intuitivních gest, jako je např. klepnutí, tažení, zoomování dvěma prsty, jsou funkce rychle a přímo k dispozici, také měření probíhá bez rušivých otřesů – pomocí dotykové obrazovky. Zvláštností je volba měření ve fotografii. Nikdy nebylo tak snadné zjistit šířku, plochu, výšku, nebo dokonce průměr objektů: stačí jen změřit vzdálenost, potom se požadované koncové body měřeného objektu označí šipkami na fotografii a na displeji se zobrazí naměřená hodnota. Prostřednictvím rozhraní USB je možné načíst fotografie do počítače a zanést je včetně naměřených hodnot do dokumentace. Ještě rychlejší je přenos dat pomocí Bluetooth® Smart. Přístroj vyniká kromě spousty měřicích funkcí také speciálně vyvinutým senzorem náklonu 360°, který zajišťuje mimořádně přesné výsledky měření.

Conrad Leica DISTO™ sketch
Obr. 3. Leica DISTO™ sketch

Chytré aplikace pro náčrty a kótování – Schreibbrett ade

Jedinečné funkce přístroje Leica DISTO™ D810 touch optimálně doplňuje chytrá bezplatná aplikace Leica DISTO™ sketch. S jejím použitím lze na chytrém telefonu, tabletu s operačními systémy Android či iOS nebo na PC v rastru vytvářet rychle a pohodlně plány objektů v měřítku, precizně kótovat objekty na fotografii, přenášet výsledky měření do tabulky nebo kontrolovat stavební výkresy.


Vyšlo v časopise Elektro č. 1/2018 na straně 30. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

Conrad Electronic Česká republika, s.r.o

Conrad Electronic Česká republika, s.r.o
Vinohradská 2828/151
Praha 3
130 00
velkoobchod.conrad.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021