časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Lodě a vítr v Hamburku již v září 2016

23. 10. 2015 | Naveletrh, s. r. o. | www.naveletrh.cz

Již nyní se veletržní správa a pořadatel veletrhů výstaviště Hamburg Messe velmi zodpovědně připravuje na dva úspěšné a současně velmi očekávané veletrhy s dvouroční periodicitou, a to na SMM 2016 a WindEnergy 2016. Oba tyto mezinárodní odborné veletrhy se budou konat příští rok v září.

SMM 2016SMM_logo

Přední mezinárodní odborný veletrh námořních technologií a novinek, jehož 27. ročník se bude konat od 6. do 9. září 2016. Každé dva roky do Hamburku přivádí všechny klíčové hráče světového loďařství, aby se seznámili nebo naopak představili nejnovější trendy a technologie branže. Mezi vystavovatelské kategorie patří lodní stavitelství, doplňky a vybavení, hnací motory a pohonné systémy, ovládací a nakládací zařízení, elektroinženýrství, lodní a přístavní technologie, námořní služby, lodní makléři a pronajímatelé.

Stěžejním tématem veletrhu SMM jsou inovace. I nadcházející ročník představí celou řadu novinek námořního průmyslu. Exponáty zahrnou široké spektrum hodnotového řetězce od velkých lodí, technologií stavby a produktů až po lodní vybavení, systémy pro manipulaci s nákladem a specializované služby.

„Němečtí majitelé a provozovatelé plavidel jsou hlavní cílovou skupinou tohoto veletrhu. Miliardy investované do state-of-the-art technologií jak pro newbuilds, tak pro provozované lodě, učinily z Německa třetí největší světovou lodní velmoc," řekl Ralf Nagel, prezident asociace německých majitelů plavidel (VDR).

Velké úspěchy slavil SMM 2014 s více než 2 100 vystavovateli z celého světa na zhruba 90 000 m2 výstavní plochy, včetně 150 nováčků, a s 50 000 návštěvníky, SMM opět předvedl, co to znamená být vedoucím veletrhem námořního průmyslu.

„Dosáhli jsme letos na nové rekordy,“ řekl Bernd Aufderheide, generální ředitel a prezident společnosti Hamburg Messe und Congress GmbH. Veletrh se opět konal pod záštitou německé kancléřky Dr. Angely Merkelové. Se svými 26 národními pavilony a vystavovateli z 67 zemí letošní veletrh byl více mezinárodní než kdy jindy. Poprvé se ho zúčastnily firmy z Egypta, Libanonu a Srí Lanky, Dubaj prezentoval svůj vůbec první národní pavilon. Asijský trh byl také dobře zastoupen hráči z Koreje, Japonska a Číny, kteří představili své působivé portfolio.

SMM 2016 Hamburk

Každé dva roky se konají i dvě dceřiné akce veletrhu: SMM Istanbul a INMEX SMM India. SMM Istanbul těží ze silné tradice lodního stavitelství a přepravy regionu a z jeho rostoucího mezinárodního postavení v námořním průmyslu. INMEX SMM India, největší námořní výstava a konference jižní Asie, vznikla strategickou spoluprací společností Informa Exhibitions, organizátor veletrhu INMEX India, a Hamburg Messe und Congress GmbH, organizátor SMM India.

 

WindEnergy 2016

Po úspěšné premiéře v roce 2014, se výstaviště v Hamburku opět stane místem setkání odborníků z energetického průmyslu celého světa. Nový odborný veletrh jasně prokázal svůj mezinárodní charakter – více než 33 000 odborných návštěvníků ze všech koutů světa přijelo získávat informace o nejnovějších produktech a službách od 1 250 vystavovatelů z 33 zemí. Třetina návštěvníků byla ze zahraničí, včetně 24 delegací z 22 zemí.

Veletrh WindEnergy Hamburg otevře své dveře v pořadí již podruhé ve dnech od 27. do 30. září 2016. WindEnergy představuje pro globální průmysl optimální možnost dialogu a prezentování novinek, inovativních technologií a služeb. Souběžně s veletrhem WindEnergy 2016 bude Hamburk poprvé hostit světovou konferenci EWEA (Evropská asociace pro větrnou energii). Tato mezinárodní událost dále posiluje postavení Hamburku jakožto hlavního města větrného průmyslu Evropy.

„Hamburk získal silné mezinárodní postavení ve větrné energetice. Toto rozhodnutí znamená, že příští rok budeme mít jak inovační výrobky a služby na WindEnergy Hamburg, tak mezinárodní platformu pro sdílení informací o udržitelných energetických systémech,“ řekl Frank Horch, senátor pro hospodářství, dopravu a inovace.

„WindEnergy Hamburg představí celý hodnotový řetězec průmyslu. Jde o odvětví se stále rostoucím významem pro ekonomiku. Jsme rádi, že se velkému zájmu těšily doprovodné akce, vedené organizacemi jako je BWE,“ řekl Hermann Albers, prezident Německé asociace pro větrnou energii (BWE).

wind energy hamburk 2016

„Možnost zúčastnit se vedoucího světového veletrhu větrné energie a konference EWEA na jednom místě je velmi atraktivní lákavou příležitostí pro naše vystavovatele i návštěvníky,“ uzavírá Bernd Aufderheide, prezident a generální ředitel společnosti Hamburg Messe und kongresu GmbH.

 

Další informace u oficiálního zástupce Hamburg Messe und Congress GmbH v ČR na:

Naveletrh, s. r. o.
U Parního mlýna 1290/6, 170 00, Praha 7
e-mail: info@naveletrh.cz 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021