časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Landis+Gyr akvizicí společnosti PowerSense rozšiřuje nabídku pro energetické společnosti

9. 6. 2014 | |

Společnost Landis+Gyr, přední světový dodavatel v oblasti měření, oznámila svou akvizici společnosti PowerSense, světového hráče na poli technologií smart grid, a její integraci do svého portfolia. Pro energetické společnosti na celém světě znamená tento krok výhodu ve využívání nákladově efektivního a škálovatelného modulárního řešení, které již potvrdilo vysokou kvalitu v celé řadě zákaznických instalací. Řešení umožní energetickým společnostem lépe zajišťovat stabilitu a správu distribučních sítí nízkého a vysokého napětí. Mezi další výhody patří poskytování důležitých aplikací pro smart grid, měření a monitorování v distribučních stanicích.

Společnost PowerSense poskytuje služby v rychle se rozvíjející oblasti senzorů pro smart grid aplikace, kde se v následujících deseti letech očekává výrazný růst v Evropě, a která vykazuje podobný potenciál také v Severní Americe a regionu Asie a Tichomoří. Společnost PowerSense vyvíjí a vyrábí vysoce kvalitní řídicí a kontrolní systémy pro lokální distribuční sítě v průmyslu, určené pro zdokonalení a digitalizaci stávajících distribučních infrastruktur. Tyto systémy umožňují provozovatelům sítí čelit nastupujícím nárokům, kdy stále větší počet nestabilních obnovitelných zdrojů se dramaticky promítá do provozu síťové infrastruktury a chování odběratelů.

Andreas Umbach, CEO společnosti Landis+Gyr, říká: „Řešení PowerSense bylo testováno a úspěšně ověřeno ve velkém projektu australské společnosti Ausgrid, a také v řadě mezinárodních pilotních projektů. Patentované technologie optických senzorů a produktů pro monitoring a řízení inteligentních sítí dokonale doplňují portfolio společnosti Landis+Gyr. Naše akvizice znamená nastartování vývoje řady atraktivních a výkonných produktů příští generace, které našim zákazníkům poskytnou jedinečné výhody a umožní jim lépe zavádět dynamické řízení smart grid aplikací.“

Produkty PowerSense jsou určeny pro digitalizaci stávajících distribuční infrastruktury a vytváření end-to-end řešení pro smart grid. Řešení je realizováno instalací senzorů na stávajících vysoko- a nízkonapěťových sítích, včetně transformátorů a rozvaděčů, ale také integrací již nainstalovaných elektronických zařízení v rozvodnách. V kombinaci se stávající nabídkou řešení společností Landis+Gyr a Toshiba pro oblast inteligentních sítí se synergie produktů stane pro energetické společnosti ještě atraktivnější.

Jesper Klingsten Nielsen, CEO společnosti PowerSense, říká: „Řešení PowerSense bylo vyvinuto přímo ve spolupráci s našimi zákazníky, proto tak přesně splňuje očekávání trhu. Akvizice společnosti PowerSense společností Landis+Gyr významně posílí celosvětový vývoj technologií smart grid a silné propojení obou společností bude mít pozitivní vliv na celý prostor inteligentních sítí. Poskytne energetickým společnostem řešení, která jim umožní využívat produkty pro zlepšení kvality energie, procesy správy výpadků a optimalizovat řízení investic.“

Od vstupu na trh v roce 2006 společnost PowerSense dodává produkty a služby pro 35 energetických společností na celém světě a nabízí řešení pro řadu aplikací smart grid, včetně správy distribučních sítí, správy a řízení poruch, integrace obnovitelných zdrojů a technologií řízení zátěže. Společnost Landis+Gyr plánuje integraci řešení PowerSense do svých evropských operací.

Tiskové materiály Landis+Gyr a PowerSense

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021