časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Kvalitní kabely a vodiče na velkoobchod.conrad.cz

27. 6. 2018 | Conrad Electronic Česká republika, s. r. o. | velkoobchod.conrad.cz

Online obchod nabízí rozmanitý výběr prefabrikovaných kabelů, drátů, jednožilových a vícežilových kabelů a také vhodné měřicí přístroje a jiné příslušenství. Pro udržení vysokého standardu jsou v sortimentu jen výrobky značkové kvality, které splňují předepsané normy a certifikace, jako je označení VDE.

Kabely a vodiče jsou rozděleny do pěti kategorií:

Jednožilové vodiče, lanka, licny

V této kategorii jsou čtyři podkategorie. Patří mezi ně zemnicí pásky pro uzemnění strojů a měděné lakované dráty pro navíjení cívek nebo tlumení.

Další podkategorií jsou jednožilové dráty. Sem patří např. spínací lanka (licny) k zapojování elektronických konstrukčních skupin v přístrojích, žilové vodiče pro rozváděče nebo jednožilové vodiče pro topné prvky a klimatizační techniku. Funkce filtrování zde napomáhá přesnějším výsledkům hledání podle kategorie vodiče a jeho typu a podle speciálních vlastností, jako je tuhost, odolnost proti oleji, plamenům, stínění nebo plášť z PTFE.

Čtvrtá podkategorie obsahuje dvojité a vícežilové licny (lanka). Jsou to např. spínací dráty pro telekomunikační techniku, dvojité vodiče pro lehké elektropřístroje jako rozhlasové přijímače nebo ploché kabely pro elektronické konstrukční skupiny a počítače. I zde napomáhá funkce filtrování cílenému vyhledávání podle kategorií kabelů, typů kabelů a speciálních vlastností.

Přístroje k testování a zkoušení kabelů

K pořádnému nářadí patří zkoušecí a měřicí přístroje. Různé funkce profesionálních přístrojů pomáhají při diagnostice závad. Navíc vyhledávají kabely a vodiče ve stěnách či v podlaze, měří délku vodiče nebo provádějí testy propojení.

Příslušenství pro kabely

Pro instalaci neprefabrikovaných kabelů je navíc důležité správné příslušenství. Sem patří např. sady kabelů a lepicích pásek s různými izolačními páskami a PVC kabely, stahovací pásky, smrštitelné trubice pro značení kabelů a elektrická izolace pro kabelová spojení.

Hotové kabely

Všichni, kteří by chtěli raději kabely, jež lze okamžitě použít, si mohou vybrat z množství produktů. Sem patří různé počítačové kabely, proudové kabely, měřicí vedení nebo pódiové a studiové kabely.

Datové kabely

V oblasti vícežilových kabelů jsou produkty jako flexibilní řídicí vodiče pro účely měření, přenosu signálu a řízení, vodiče pro přenos dat pro elektronické řídicí a regulační přístroje jako vodiče vlečných řetězů pro výrobní linky. Kromě toho lze v této kategorii nalézt také zemní kabely, optická vlákna (LWL kabely), síťové kabely a instalační kabely pro satelity.


Vyšlo v časopise Elektro č. 7/2018.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021