časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Kompletní videokontrola zajistí v obchodě bezpečnost

19. 5. 2018 | Conrad Electronic Česká republika, s. r. o. | velkoobchod.conrad.cz

Krádeže v obchodech mají ročně za následek miliardové škody. Navíc často nejsou nahlášeny, protože chybějí důkazy. Moderní IP videotechnika usnadňuje sledování prostor a může mít odstrašující účinek.

Obr. 1. Bezpečnostní kamera ABUS TVAC19000A
Obr. 1. Bezpečnostní kamera ABUS TVAC19000A

Videosystémy pro sledování prostoru

Pro zabránění krádežím na prodejní ploše a ve skladu je důležitá celoplošná kontrola. Vzhledem k velkým plochám není často možné, aby celý obchod sledoval jen personál a ochranka. Zde se vyplatí použít moderní videotechniku. Jestliže mají být navíc zajištěny důkazy, je třeba, aby byl videosystém vybaven i digitálním záznamem.


Obr. 2. Digitální rekordér ABUS TVVR36000

Moderní IP technika usnadňuje instalaci

V minulosti byly kamery propojeny s rekordérem analogově kabelem. Kvalita obrazu a záznamu často nebyla moc velká – děje a osoby někdy nebylo možné jednoznačně identifikovat. ABUS, jeden z předních podniků v oboru bezpečnostní techniky, dodává široký sortiment IP systémových kamer (obr. 1). Kvalitní digitální videokamery jsou přímo propojeny se síťovým digitálním rekordérem, např. ABUS TVVR36000 (obr. 2), nebo jsou integrovány do existujících sítí. Některé modely také podporují bezdrátový přenos prostřednictvím Wi-Fi. Zvláště praktické je, že kabelově připojené IP kamery jsou síťovým kabelem přímo napájeny (PoE – Power over Ethernet). Podle typu použití jsou nabízeny různé typy kamer, např. modely pro provoz v interiéru nebo v exteriéru a IP kamery s čidly pohybu.


Vyšlo v časopise Elektro č. 5/2018 na straně 42. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021