časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Inteligentní elektroměry Panasonic šetří místo na liště DIN

29. 11. 2019 | Panasonic Electric Works Europe AG | www.panasonic-electric-works.cz

Inteligentní elektroměry Eco POWER METER řady KW2M měří spotřebu elektrické energie a po připojení senzorů i řadu dalších hodnot. Pro sledování údajů o vzduchu, vodě, tlaku, teplotě, osvětlení, výrobním množství, stavu provozu atd. není potřeba žádné PLC a vše lze zpracovat a analyzovat řídicí jednotkou případně pomocí rozšiřujících modulů. Moduly jsou užší než základní jednotka a několik modulů může sdílet jednu řídicí jednotku.

Inteligentní elektroměry Panasonic šetří místo na liště DIN

Přehledná analýza naměřených údajů pomáhá snižovat spotřebu energie. K dispozici je rozhraní Ethernet. Pro základní operace lze elektroměry snadno nastavit a chování digitálních výstupů na základě vstupních hodnot či trendů naprogramovat.

V komerčních komplexech pomáhají elektroměry Eco POWER METER řady KW2M udržovat pohodlí. Sledováním změn ve spotřebě na patře nebo v místnostech elektroměry zajišťují včasnou detekci abnormalit.

Rozšiřující modul analogových vstupů umožňuje připojit tři kanály o napětí 0 – 60 V a proudu 4 – 20 mA a dva kanály pro měření teploty (RTD, PT100/PT1000). Uplatnění KW2M nachází v prediktivní údržbě baterií, kdy upozorní na potřebu výměny nebo v transformátorových skříních, kde nárůst teploty neodpovídající výkonu indikuje problém.

Rozšiřující modul digitálních I/O má 2/4 kanály. Příkladem použití je oblast bezpečnosti. Lze sledovat aktuální spotřebu vody, plynu či elektrické energie s možností automaticky zavřít ventily či vypínače při odběru mimo definované limity.

Panasonic Electric Works Europe AG, organizační složka
Administrativní centrum PLATINIUM, Veveří 111, 616 00 Brno
tel: +420 541 217 001, http://www.panasonic-electric-works.cz


Vyšlo v časopise Elektro č. 11/2019 na straně 49. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021