časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Inovativní nabíjecí systém LAPP pro elektromobily získal zlato

24. 9. 2018 | LAPP Czech Republic, s. r. o. | www.lappgroup.cz

V červnu 2018 v německém Stuttgartu proběhlo slavnostní předávání cen za inovace – German Innovation Award. Zlatou medaili v kategorii Doprava si hned v prvním ročníku této nové soutěže vysloužila společnost LAPP a převzal CEO této společnosti – pan Matthias Lapp za nabíjecí systém Mode-2 pro elektromobily. „Tato cena potvrzuje naši strategii pružně reagovat na požadavky našich zákazníků. K tomu patří také zdokonalená technologie spolu s atraktivním designem“ komentuje výhru Matthias.

Nový nabíjecí systém Mode-2 s IC-CPD (In-Cable Control and Protection Device) je v podstatě přenosná nabíjecí stanice pro domácí použití. Se speciální nástěnnou konzolou v garáži nahrazuje drahou a nepraktickou nástěnnou nabíjecí stanici Wallbox. Nabíjecí systém je navržen tak, aby výrobcům automobilům umožnil podpořit svůj vlastní design. Společnost LAPP umožňuje tuto výhodu jako první výrobce, a to zjevně úspěšně, jak dokazuje nejen cena za inovace, ale také velká poptávka výrobců automobilů. Jedním z příkladů je automobilka BMW, se kterou LAPP spolupracuje.

Výrobci elektromobilů měli dosud tendenci nabíjení z domácí zásuvky (známé jako Mode 2) podceňovat a většinou je považovali za nouzové. LAPP zde využil mezery na trhu a přišel s nabíjecím systémem IC-CPD a četnými technickými inovacemi, jako jsou vyšší nabíjecí proudy a elektrické ochranné funkce. Nabíjecí systém s vyměnitelným napájecím kabelem umožňuje nabíjení z běžných domácích zásuvek nebo ze zásuvek CEE na celém světě – a to s výkonem až 11 kW, monitorováním teploty a automatickým zjišťováním maximálního nabíjecího proudu.

German Innovation Award vyznamenává produkty a řešení ve všech odvětvích, které se liší především z hlediska uživatelského zaměření a přidané hodnoty ve srovnání s předchozími řešeními. Inovace a nová řešení jsou všude okolo, málokdo si jich však všimne, a proto vznikla tato soutěž, která podporuje a přibližuje velkolepá řešení široké veřejnosti. „Nabíjecí systém LAPP pro nabíjení elektrických a hybridních vozidel ze standartní zásuvky v domácnosti je výrobek, na který společnost dlouho čekala. Výrobek, který nastavuje standard pro systémy nabíjení Mode-2 a tím dává řidiči elektrického vozidla jistotu, že rozšíří poloměr použití i v zahraničí ", zdůvodňuje porota.

Tiskové materiály LAPP

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021