časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

HIOKI představuje nové klešťové multimetry

18. 4. 2016 | TESTOVACÍ TECHNIKA, s. r. o. | Jan Pfoff | www.hioki.com

Japonský výrobce vysoce spolehlivé a přesné měřicí techniky letos na jaře přidal do svého sortimentu ručních měřicích přístrojů novou řadu klešťových multimetrů, využívajících i v takto tradiční oblasti měření nejmodernější technologie – možnost přenosu měřených dat do chytrého telefonu a tabletu na platformě Android nebo iOS pomocí propojení Bluetooth, a to v reálném čase již v průběhu samotného měření. 

Aplikace s názvem GENNECT Cross je k dispozici zdarma na Google Play i v App Store a kromě základního krátkodobého logování měřených dat, u kterého by nebylo praktické používat složitější záznamová zařízení, je bezdrátový přenos možno využít právě pro okamžité zobrazení měřených průběhů proudu a napětí na displeji telefonu nebo tabletu. Tím z obyčejného multimetru uživatel rázem získává i jednoduchý osciloskop, přičemž díky funkci hold lze automaticky během měření ukládat požadované hodnoty. Automaticky lze ukládat rovněž hodnoty náběhových proudů. Modely s funkcí bezdrátové komunikace jsou na evropský trh uváděny pod označením CM4372 – varianta pro měření do 600 A AC/DC a CM4374 – s maximálním rozsahem 2 000 A AC/DC.

Samozřejmě nejen inovativní technologie jsou to, čím se klešťové multimetry HIOKI řadí mezi špičkové produkty na trhu. Rovněž velmi robustní tělo i čelisti přístroje, prachua voděodolnost (IP54), široký rozsah teplot prostředí, při jakých lze měřit se zaručenou přesností (–25 až 65 °C) nebo třeba schopnost bezpečně měřit DC napětí až do 1 700 V bez rizika nebezpečného zvýšení teploty jakékoliv části multimetru činí z nové řady skutečně odolný nástroj pro každodenní měření v těch nejnáročnějších podmínkách. Za zmínku stojí také minimální zaručený počet 30 000 cyklů rozevření a zavření čelistí bez jakéhokoliv omezení správné funkce. Toto vše je možné jen díky velmi důsledné kontrole kvality od samotného návrhu až po finální testy před odesláním k zákazníkovi, zaručeno díky technologii a postupům bez výjimky odpovídajícím označení Made in Japan.

Co se týká parametrů samotného měření, stojí za zmínku mimo jiné schopnost automatické detekce měření stejnosměrných nebo střídavých veličin (tzn. napětí/proudu), funkce automatického podržení ustálené hodnoty, bezkontaktní detekce napětí přiblížením čelistí k měřenému vodiči nebo současné vizuální (červené podsvícení displeje) a zvukové upozornění při překročení bezpečných hodnot vstupních napětí. Podrobné technické specifikace nejen k těmto klešťovým multimetrům HIOKI získá zájemce u výhradního zastoupení výrobce v ČR a na Slovensku, společnosti Testovací technika, s. r. o.

TESTOVACÍ TECHNIKA s.r.o.

TESTOVACÍ TECHNIKA s.r.o.
Hakenova 1423
Poděbrady III
290 01
www.teste.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021