časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Halla osvětlila nové kanceláře Booking.com v centru Prahy

17. 12. 2019 | Tereza Hanzlová | Halla, a. s. | www.halla.cz

Vytvořit ideální pracovní prostředí, které nejen splní estetické požadavky zadavatele, ale zároveň bude vyhovovat zaměstnancům z pohledu jejich zdraví, je opravdová výzva. Lidé tráví v kancelářích významnou část dne a na jejich zrakový výkon jsou kladeny velké požadavky. Moderní firmy si ale zakládají také na tom, že jejich kanceláře působí originálně a jdou ruku v ruce s vizemi a firemní kulturou.

Tento nelehký úkol stál nedávno také před managementem české pobočky firmy Booking.com. Tato mezinárodní společnost, která vznikla v roce 1996 v Amsterdamu, dnes zaměstnává více než 17 500 lidí ve 200 kanceláří v 70 zemích celého světa.

Halla osvětlila nové kanceláře Booking.com v centru Prahy
Obr. 1. Nad kancelářskými stoly visí svítidla Labro80 s UGR pod 19

V Praze se firma přesunula na novou adresu, do ulice Na Příkopě 14, ze které bude obsluhovat český a slovenský trh. Její pracovní prostory mají plochu zhruba 600 m2 a pracovat v nich může až 36 zaměstnanců.

O design a vybavení kanceláří se postaraly společnosti CBRE, Techo, Halla a DT-Expert.

Halla osvětlila nové kanceláře Booking.com v centru Prahy
Obr. 2. Odpočinkové zóně vévodí kruhová svítidla Rundo

Simona Honsková, Architect Building Consultancy společnosti CBRE, uvádí: „Pražské kanceláře společnosti Booking.com v sobě spojují ducha cestování a zábavy. Vystihnout podstatu a cestovatelské zážitky různých destinací bylo pro designérský tým CBRE skutečnou výzvou. Chtěli jsme stvořit inspirativní pracovní prostředí, které bude nejen moderní, ale bude také působit osvěžujícím dojmem na zaměstnance i návštěvy. Prostor dostal industriální atmosféru – doplňky na stěnách a podlahách nebo svítidla a nábytek byly pečlivě vybrány tak, aby odkazovaly na staré budovy. Za zmínku stojí rovněž skleněné a betonové prvky podtržené světlými barvami. O pocit tepla se pak starají dřevěné součásti. Součástí kanceláří jsou i odpočinkové zóny nabízející pohodlné posezení a zelenou stěnu podél oken, díky níž toto místo působí velice uvolněně.“

Český výrobce profesionálního osvětlení Halla vybavil svými produkty téměř všechny místnosti nových kanceláří společnosti Booking.com.


Halla osvětlila nové kanceláře Booking.com v centru Prahy
Obr. 3. V zasedacích místnostech jsou designová svítidla Indi od Matúše Opálky, oceněná Red Dot Design Award, iF Design Award a German Design Award

Na osvětlení kanceláří se vztahují přísné předpisy. Proto vznikl speciální systém svítidel Labro80, který všechna nařízení splňuje: např. úroveň oslnění (UGR), intenzitu nebo rovnoměrnost osvětlení. Svítidla jsou navíc vybavena stmívacím systémem (DALI) tak, aby byl pracovní prostor příjemný pro každého zaměstnance.

V odpočinkových zónách jsou svítidla Rundo, která do těchto prostor vnášejí pozitivní, a především neformální náladu; relaxační prostory jsou dnes již nedílnou součástí každé větší kanceláře a jsou vnímány jako významná zaměstnanecká výhoda.

Zasedacím místnostem vévodí jedinečná kruhová svítidla Indi, navržená Matúšem Opálkou; vhodně doplňují design každého interiéru a dávají mu unikátní atmosféru.




Obr. 4. Svítidla Ixyo funkčně osvětlují logo na recepci (a), svítidla Ture pak doplňují chodby a navigační prostory (b, c)

Do chodeb perfektně (doslova) zapadají svítidla Ture a Ravo, která tyto navigační prostory dokonale osvětlují; logo Booking.com na recepci velmi funkčně osvětlují další svítidla z dílny Matúše Opálky, Ixyo.

Firma Halla disponuje širokou škálou svítidel vhodných do kanceláří, která splňují přísné požadavky norem, ale zároveň lahodí oku, a je schopná navrhnout nejvhodnější řešení osvětlení kancelářských, obchodních i rezidenčních prostor, samozřejmostí jsou světelnětechnické výpočty.

Halla, a. s., je česká výrobní firma s dlouholetou tradicí a mezinárodním dosahem. Interiérová LED svítidla, navržená předními českými i světovými designéry, pravidelně získávají významná ocenění. Díky testování ve světelné laboratoři navíc splňují technické požadavky moderního osvětlení. Společnost flexibilně vytváří řešení na míru a svým klientům poskytuje prvotřídní servis. Jednoduše řečeno: Halla vyrábí světlo pro lepší život.



Vyšlo v časopise Světlo č. 6/2019 na straně 8.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.