časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Going Green 2012

24. 5. 2012 | |

Motto konference: Budoucnost má řešení, ale musíme na něm začít pracovat už teď!

Konference GOING GREEN 2012 je třetím ročníkem jedinečné akce tohoto zaměření v regionu střední a východní Evropy. Konference otevře následující tématické okruhy - Green Jobs, Green Growth, Green Cities, Green Industry a Green Economy. Konference by měla vytvořit platformu pro politiky, vědce i zástupce soukromého sektoru, a bude hledat cesty, jak reagovat na aktuální výzvy – udržitelnost průmyslu, energetiky, nový trend v rozvoji měst, dopravy, bydlení a budov, zdravotnictví a veřejných služeb.

Principy a význam trvalé udržitelnosti si získávají pozornost a respekt. Nejen ekologové, ale i velké globální společnosti zdůrazňují dříve opomíjená témata: ochranu přírody, snižování spotřeby energie při výrobě i při používání výrobku, recyklaci a opětovné využití. Architekti a stavební firmy ve svých stavbách rekuperují odpadní teplo a akumulují teplo sluneční, využívají denní světlo místo zářivek, v reklamě se prosazují energeticky úsporné výrobky, dramaticky roste sektor obnovitelných zdrojů energie, atd. Tzv. zelený průmysl se náhle stává důležitým odvětvím, zaměstnává tisíce lidí a produkuje významnou část HDP vyspělých států.

Bez „zelených témat“ se dnes neobejde žádná politická strana ani významná firma. Ochrana klimatu se stala jedním z největších témat současnosti a vydávají se na ni miliardy dolarů, jenů i eur. Nejen vědci, ale i politici a investoři začínají vážně debatovat o bezuhlíkovém průmyslu, dopravě a uhlíkově neutrálních městech. „Greening“ je prostě „in“ - stává se globálním trendem. Většina lidí ve vyspělých zemí již začíná chápat, že zdroje nejsou nekonečné a že je nutná změna uvažování. Jednání směrem k udržitelnosti nepředstavuje ohrožení, ale hlavně nové příležitosti.

Jakým směrem se bude tato problematika ubírat? A jsme již připraveni na výzvy, které přináší?

To a mnohem více zazní na konferenci GOING GREEN 2012!

Stránky pořadatele s přihláškou ZDE


EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021