časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Generační změna ve skupině LAPP

24. 7. 2017 | LAPP KABEL | www.lappgroup.com

S účinností od 1. července 2017 odstoupila Ursula Ida Lapp, spoluzakladatelka skupiny Lapp, z funkce předsedy dozorčí rady v U.I. Lapp GmbH. Místo toho se stala čestnou předsedkyní dozorčí rady, a tak i nadále podporuje činnost společnosti.

Od stejného data se předsedou dozorčí rady v U.I. Lapp GmbH stal její syn Andreas Lapp a současně odstoupil z pozice generálního ředitele pro Latinskou Ameriku, Evropu, Střední východ a Afriku i generálního ředitele U.I. Lapp GmbH. Tyto pozice převzal jeho synovec Matthias Lapp. Andreas Lapp tuto změnu okomentoval: „Jsem potěšen, že tento krok zajistí úspěšný převod dlouhodobých povinností v naší rodině na další generaci a vítám jmenování Matthiase Lappa novým generálního ředitele."

Ursula Ida Lapp formovala společnost od jejího založení v roce 1959. Společně se svým manželem Oskarem Lappem (1921-1987) vybudovala úspěšný podnik, který se nesmazatelně zapsal do německé ekonomické historie. Se svými syny dohlíží také na činnost Nadace Oskar Lapp, která byla založena v roce 1992 na památku Oskara Lappa, který zemřel na infarkt. Cílem nadace je poskytnout podporu mladým vědcům, aby se aktivně zapojili do kardiovaskulárního výzkumu.

Andreas Lapp pokračoval po smrti Oskara Lappa v roce 1987 se svojí matkou Ursulou Idou a bratrem Siegbert E. Lappem ve vytváření kvalitní mezinárodní reputace společnosti. S pozoruhodným podnikatelským talentem a porozuměním mezinárodním trhům netrvalo dlouho a skupina Lapp měla zajištěný přístup na nové trhy mimo Německo. Andreas Lapp zůstane generálním ředitelem společnosti Lapp Holding AG.

Matthias Lapp, který do společnosti Lapp Holding AG nastoupil v roce 2010, převzal od Andrease Lappa post generálního ředitele v U.I. Lapp GmbH. „Funkce ředitele U.I.Lapp je spojena také s vedením regionu LA EMEA, do kterého spadá i naše společnost. Oběma pánům bych rád jménem naší společnosti popřál mnoho úspěchů v jejich nové roli,“ okomentoval generační obměnu ve vedení skupiny Lapp René Sedlák, ředitel společnosti LAPP KABEL s.r.o.

Tiskové materiály LAPP KABEL

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021