časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Frekvenční měniče s možností komunikace pomocí Bluetooth od společnosti ABB oceněny Zlatým Amperem

21. 3. 2016 | ABB s.r.o. | www.abb.cz

Společnost ABB získala na letošním veletrhu Amper, prestižní ocenění Zlatý Amper 2016. Oceněný výrobek – frekvenční měnič s možností komunikace pomocí Bluetooth – je ovladatelný běžným chytrým telefonem s nainstalovanou aplikací Drivetune. 

ABB, přední světový dodavatel technologií pro energetiku a automatizaci, nedávno rozšířila svou nabídku možností používaných v průmyslu pro komunikaci s frekvenčním měničem jako např. Profibus, Ethernet, DeviceNet či CANopen o další řešení, které umožňuje bezdrátovou komunikaci využívající certifikovanou technologii Bluetooth. Frekvenční měnič schopný komunikovat pomocí této technologie je také jednou z novinek ABB představených na právě probíhajícím veletrhu Amper, na kterém získal ocenění Zlatý Amper 2016. 

Frekvenční měnič s možností komunikace pomocí Bluetooth je naší odpovědí na stávající trendy digitalizace a automatizace výroby. Velice nás těší, že odborná komise soutěže o nejpřínosnější exponáty veletrhu udělením prestižního ocenění Zlatý Amper 2016 ocenila jeho originalitu i technologickou úroveň,“ uvedla Lucie Melicharová Jandová, ředitelka marketingové komunikace & PR ČR a subregionu. 

Měnič frekvence s možností komunikace přes Bluetooth vyvinula divize ABB Automatizace výroby a pohony. Asistenční ovládací tohoto měniče je vybaven přijímačem i vysílačem, který pracuje ve standardním pásmu 2,4 GHz, typickým pro Bluetooth. Pro ovládání frekvenčního měniče z běžného chytrého telefonu si pouze stačí stáhnout aplikaci Drivetune, která je zdarma dostupná pro OS Android na Google Play či pro iOS na AppStore.

Pomocí aplikace Drivetune se lze snadno spojit s frekvenčním měničem a zadat například potřebná data pro uvedení měniče do provozu, číst a řešit chyby nebo poruchy chodu, provádět základní parametrizaci apod. Asistenční ovládací panel i aplikace Drivetune splňují veškeré požadavky na kybernetickou bezpečnost (Cyber Security).

Tiskové materiály ABB s.r.o.

 

ABB s.r.o.

ABB s.r.o.
BB Centrum – DELTA II
Vyskočilova 1561/4a
Praha 4
140 00
www.abb.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021