časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

FOR CITY 2020 se představí v souběhu s veletrhem FOR ARCH

10. 2. 2020 | ABF, a.s. | www.abf.cz

Jaká inovativní řešení, která pomocí moderních technologií zlepší kvalitu života obyvatel měst, obcí nebo regionů, v současnosti existují? Jaká se očekávají v blízké budoucnosti? Čím je možné zkvalitnit služby veřejnosti? Nejen na tyto otázky nastíní odpověď třídenní veletrh FOR CITY. Ve dnech 22. až 24. září 2020 se představí v souběhu s mezinárodním stavebním veletrhem FOR ARCH na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA v halách 5C a D.

Koncept strategického řízení města s využitím moderních zařízení a zelené infrastruktury, který má za cíl zlepšení kvality života občanů, atraktivity dané lokality a také zvýšení ekonomické úrovně, je stále častěji zmiňovaným tématem současné doby. Téma „smart city“, jak říkají tomuto fenoménu odborníci, podrobně představí veletrh FOR CITY.

„Ve spolupráci s odbornými partnery rozvíjíme nový, specifický veletrh, který přinese inovativní a technologická řešení a také podpůrné služby pro česká města, obce i regiony. Kromě představení trendů a novinek v této oblasti si FOR CITY dává za cíl přivést k dialogu představitele státní správy a samosprávy, vystavovatele i odbornou veřejnost,“ uvádí ředitel veletrhu FOR ARCH Matěj Chvojka. Právě v souběhu s tímto největším stavebním veletrhem se FOR CITY uskuteční.

Hlavními tematickými pilíři FOR CITY budou moderní technologie, inteligentní městská energetika a služby, informační a komunikační technika a technologie, infrastruktura a řízení dopravy, urbanismus, městská zeleň a vodní prvky, legislativa a mnoho dalších souvisejících oborů. Tato akce mj. nabídne inspiraci v podobě příkladů dobré praxe, umožní výměnu zkušeností a podpoří města, obce a regiony v zavádění konkrétních „smart“ řešení. První den veletrhu zahájí celodenní odborná konference Smart city FOR ARCH, zaměřená především na řídící pracovníky municipalit a veřejných služeb.

Veletrh je svým zaměřením a doprovodným programem orientován na pracovníky státní správy, samosprávy, veřejných nebo soukromých organizací v rolích dodavatelů veřejných služeb pro města, městské inženýry, projektanty, architekty, developery nebo obchodníky. Seznámit se s novinkami a trendy oboru „smart city“ se ale mohou i aktivní občané nebo studenti, kteří se zajímají o život ve své obci či regionu.

Více informací zájemci najdou na www.forcity.cz.

 


Vyšlo v časopise Světlo č. 1/2020 na straně 53.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.