časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

FOR CITY 2020: Inovace pro města, obce i regiony

7. 1. 2020 | ABF, a.s. | www.abf.cz

Jaká inovativní řešení, která pomocí moderních technologií zvýší kvalitu života obyvatel měst, obcí nebo regionů, v současnosti existují? Jaká očekáváme v blízké budoucnosti? Čím je možné zkvalitnit služby veřejnosti? Nejen na tyto otázky nastíní odpověď třídenní veletrh FOR CITY. Ve dnech 22. až 24. září 2020 se představí v souběhu se stavebním veletrhem FOR ARCH na výstavišti PVA EXPO PRAHA.

Koncept strategického řízení města s využitím moderních technologií a zelené infrastruktury, který má za cíl zvýšení kvality života občanů, atraktivity dané lokality a také ekonomické úrovně, je stále častěji skloňovaným tématem dnešní doby. Téma „smart city“, jak říkají tomuto fenoménu odborníci, podrobně představí již v září 2020 veletrh FOR CITY.

„Ve spolupráci s odbornými partnery rozvíjíme nový, specifický veletrh, který přinese inovativní a technologická řešení a také podpůrné služby pro česká města, obce i regiony. Kromě představení trendů a novinek v této oblasti si FOR CITY dává za cíl přivést k dialogu představitele státní správy a samosprávy, vystavovatele i odbornou veřejnost,“ říká ředitel veletrhu FOR ARCH Matěj Chvojka. Právě v souběhu s tímto největším stavebním veletrhem se uskuteční FOR CITY ve dnech 22. až 24. září 2020 v Hale 5C a D letňanského výstaviště.

První den veletrhu FOR CITY zahájí celodenní odborná konference Smart city FOR ARCH organizovaná konzultační firmou Ing. Jakub Slavík, MBA – Consulting Services specializovanou na pomoc municipalitám i průmyslu při vytváření chytrých měst a implementaci moderních technologií. Organizátory konference jsou odborníci na danou problematiku, čemuž odpovídá její vysoká odborná úroveň a přesné zacílení na řídící pracovníky municipalit a veřejných služeb.

Hlavními tematickými pilíři akce budou moderní technologie, inteligentní městská energetika a služby, informační a komunikační technologie, infrastruktura a řízení dopravy, urbanismus, městská zeleň a vodní prvky, ale také komunity a mnoho dalších souvisejících oborů. Kromě nabídky řešení, inovativních technologií nebo vytvoření prostor pro obchodní jednání mezi cílovými skupinami a dodavateli nabídne FOR CITY také inspiraci v podobě příkladů dobré praxe. Umožní i výměnu zkušeností a podpoří města, obce a regiony v zavádění konkrétních smart řešení. Představí se navíc i legislativa k aktuálním tématům.

Veletrh je svým zaměřením a doprovodným programem orientován na pracovníky státní správy, samosprávy, veřejných nebo soukromých organizací v rolích dodavatelů veřejných služeb pro města. Cílí ale také na městské inženýry, projektanty, architekty, developery nebo obchodníky. Seznámit se s novinkami a trendy oboru smart city se ale mohou i aktivní občané nebo studenti, kteří se zajímají o život ve své obci či regionu.

Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD.

Tiskové materiály ABF