časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

FLIR představuje vysokoproudý klešťový multimetr CM94

8. 10. 2019 | FLIR Systems | www.flir.com

Společnost FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) představila klešťový multimetr FLIR CM94 pro 2000A AC/DC elektrickou infrastrukturu. Multimetr CM94, který je navržen pro vysokoproudá elektrická měření v náročné infrastruktuře a na průmyslových pracovištích, je vybaven velkými čelistmi, aby si snadno poradil i s většími vodiči a přípojnicemi. 1000V ochrana CAT IV proti přepětí předurčuje model CM94 k práci na relé, rozvaděčích, trezorech, spínacích zařízeních a spojovacích panelech, stejně jako na servisních elektrických vedeních, přívodních vedeních a produkčních elektrických vedeních.

55mm odolné čelisti klešťového multimetru snadno obejmou i velké vodiče nebo více vodičů najednou. FLIR CM94 umožňuje měření střídavého napětí nebo proudu pomocí True RMS (root mean square = střední kvadratická hodnota) a zároveň nabízí režim nízké impedance (LoZ), kdy dochází k odstranění vlivu rozptylového napětí. K tomu se pyšní možnostmi přesného měření, aby se vše zvládlo hned napoprvé a elektrikáři byli v bezpečí.

V průmyslových závodech s AC i DC motory, řídicími motorovými centry a pohony s proměnnou frekvencí (VFD) si režim VFD klešťového multimetru poradí s hlasitými signály, aby se zajistilo přesné měření hodnot. Kromě funkcí souvisejících s proudem a napětím mohou průmysloví elektrikáři, pracovníci ve veřejných službách a dodavatelé elektrických služeb řešit problémy s připojením či součástmi prostřednictvím režimu testování kontinuity, diodového testu a odporu či měření teploty a frekvence. Multimetr CM94 se pyšní certifikací IP40 a odolá pádům z výšky 2 metrů, například ze žebříku nebo do servisní šachty.

Zakoupit lze celosvětově online nebo prostřednictvím autorizovaných distributorů společnosti FLIR.

Více informací o multimetru FLIR CM94 naleznete na stránce www.FLIR.com/CM94.

Tiskové materiály FLIR Systems

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021