časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

FLIR představuje trojici elektrických zkušebních a měřicích přístrojů s funkcí termovizního měření

29. 10. 2017 | FLIR Systems | www.flir.com

Společnost FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) představila šest zkušebních a měřicích přístrojů, které dorazí na trh ještě v letošním roce, včetně dvojice digitálních multimetrů a klešťového multimetru s funkcí IGM™ (měření pomocí infračerveného navádění) od FLIR. Digitální multimetry FLIR DM166 a FLIR DM285 a klešťový multimetr FLIR CM275 používají termografický mikrosenzor FLIR Lepton® a na integrovaném displeji dokážou zobrazit elektrické závady způsobené přehřátím, aby jejich uživatelé mohli rychleji a bezpečněji odhalit problémy.

Všechny nejnovější elektrické zkušební a měřicí přístroje FLIR nabízejí funkce, které umožňují uživatelům účinně testovat a řešit závady v elektrických, elektromechanických a klimatizačních soustavách. Tyto přístroje s termovizním měřením přinášejí výhody v podobě zobrazení a zvýraznění teplotních anomálií na vestavěném displeji. Ať máte před sebou zamotané dráty, složité rozvaděče nebo ucpané kondenzační spirály, technologie IGM vás navede na správné místo bez nutnosti přímého kontaktu ze zkoušeným objektem, díky čemuž můžete pracovat nejen rychleji, ale i bezpečněji. 

FLIR Systems

Nové produkty zahrnují:

FLIR DM285
: FLIR DM285 s 18 funkcemi je nejpokročilejší digitální multimetr od FLIR, jenž měří teplotu až do výše 400 °C. Vedle technologie IGM nabízí vnitřní úložiště pro naměřené hodnoty a pořízené snímky a také bezdrátové připojení pro usnadnění kontrol a zjednodušení sběru, sdílení a vykazování dat.

FLIR CM275:
Nejnovější a nejpokročilejší klešťový multimetr 600 A (AC/DC) od FLIR je vybaven technologií IGM a širokou řadou měřicích funkcí. V jeho výbavě najdete také úzkou čelist, vestavěné pracovní světlo a displej, který je o 40 % větší než u předchozího modelu. 

FLIR DM166
: Nejdostupnější digitální multimetr s termovizním měřením od FLIR nabízí spoustu funkcí a možnost použití pro vysokonapěťové i nízkonapěťové aplikace.

Každý přístroj má robustní konstrukci odolnou vůči pádu a dodává se s 10letou zárukou na samotný výrobek i na teplotní detektor.

„Představení těchto nejnovějších zkušebních a měřicích přístrojů dále posílilo již širokou nabídku výkonných produktů FLIR určených profesionálním elektrikářům,“ řekl Jim Cannon, prezident a generální ředitel společnosti FLIR Systems. „Nové produkty s technologií IGM jsou ukázkou našich schopností začlenit funkce termovizního měření způsobem, který zvyšuje produktivitu a bezpečnost uživatelů těchto přístrojů.“ 

Společnost FLIR rovněž představila tři nové profesionální digitální multimetry: FLIR DM91 s funkcí protokolování dat a bezdrátového připojení pro průmyslové použití nebo testování na zkušebních stolech; FLIR DM66 s širokou řadou zkušebních funkcí pro elektrikáře a techniky; a nejdostupnější, univerzální multimetr FLIR DM62. 

Modely CM275, DM285, DM166 a DM91 přijdou na trh ve čtvrtém čtvrtletí roku 2017, zatímco modely DM62 a DM66 až v prvním čtvrtletí roku 2018. Bližší informace o nejnovějších zkušebních a měřicích přístrojích FLIR naleznete na stránce www.flir.com/test.  

Tiskové materiály FLIR

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021